Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 10 april 2017

Siri-speaker verschijnt in een patent

Het is een regelmatig terugkerend gerucht: Apple zou aan een speaker werken die niet alleen geluid afspeelt, maar ook de slimme assistent Siri bevat. Tot nu toe waren het niet meer dan geruchten, maar nu verschijnt de speaker voor het eerst in een patent.

Dit toont aan dat Apple op zijn minst nagedacht heeft over een slimme speaker. Amazon en Google hebben al er al een, maar Apple wil het beter doen met accounts voor gezinsleden en functies voor HomeKit.

Siri in iCloud

In dit octrooischrift beschrijft Apple hoe Siri niet langer onafhankelijk op elk toestel kan werken, maar rechtstreeks door iCloud wordt aangestuurd. Dit moet het mogelijk maken om een vraag op het ene apparaat te stellen en het antwoord of de actie op een ander apparaat uit te laten voeren. In het beschreven systeem, zou het meest geschikte apparaat kiezen. Wanneer je in de buurt van de Siri-speaker bent, kan die antwoorden, maar in een andere ruimte verschijnt het antwoord gewoon op je iPhone of Apple Watch.

Klik/tap voor groter.

Alle skills op alle apparaten

Momenteel heeft ieder apparaat nog zijn eigen Siri met beperkte skills, zo kun je op je Mac met Siri geen timer zetten of HomeKit besturen, maar is er wel diepe integratie met de Finder. Op de Apple TV weet Siri weer veel meer van series en films. Door Siri in iCloud te centraliseren, zou overal dezelfde functionaliteit aangeboden kunnen worden. Toevallig hoorden we eerder al een gerucht dat dit omschrijft. (Zie → ‘Siri integreert in iOS 11 met iCloud en iMessage’)

Dit zou betekenen dat je Siri vanaf je Apple Watch kunt vragen om de laatste aflevering van House of Cards op de Apple TV te starten en vanaf de bank naar de Siri-speaker kunt roepen om de lampen te dimmen. Vooralsnog is dit slechts een octrooi dat interessante ideeën omschrijft. Een concrete toepassing in een afgewerkt product is niet gegarandeerd, maar naar verluidt werkt Apple al twee jaar aan een Siri-speaker.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Siri-speaker verschijnt in een patent
Sluiten