Apple stelt première Carpool Karaoke uit

5 reacties

We moeten langer wachten op de eerste door Apple geproduceerde serie. De première van Carpool Karaoke is voorlopig uitgesteld. De serie waarin beroemdheden zingen en jammen tijdens een autorit zou aanvankelijk deze week in premiere gaan.

Apple zegt tegen persdienst Reuters dat Carpool Karaoke later dit jaar in premiere zal gaan, maar noemt geen datum. De serie zal wekelijks op Apple Music verschijnen en er zijn 16 afleveringen gepland.

Carpool Karaoke op Apple Music

Carpool Karaoke begon als onderdeel van de Amerikaanse Late Late Show van presentator James Corden. Apple heeft het concept gekocht en aangepast. Zo wordt niet alleen gezongen, maar ook vanaf de achterbank geïmproviseerd met instrumenten. James Corden zal de eerste aflevering presenteren en daarna geven artiesten het stokje aan elkaar door.

Artiesten die in de serie verschijnen zijn onder andere Will Smith, Metallica, Alicia Keys, John Legend en Ariana Grande, maar ook Billy Eichner, Seth MacFarlane en Chelsea Handler.

Meer series op Apple Music

Apple werkt momenteel aan meer exclusieve series. Er is een reality­programma over apps (Planet of the Apps) in de maak en ook Dr. Dre werkt aan een ‘donker drama‘ over zijn leven dat op Apple Music te zien zal zijn. Ondanks al deze ambities is Apple duidelijk: content maken is geen core business en series zijn slechts complementaire content. (Zie → Eddy Cue: “Apple wil niet concurreren met Netflix”)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Er zal ook iets op tijd gelanceerd worden tegenwoordig.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Afgelopen maandag was nog op tijd gelanceerd…

  Maar waarom wil Apple content maken?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Apple stelt première Carpool Karaoke uit.

  .
  Hè, verdikkemis zeg. Verheug ik me er al maanden op, krijg je dit.
  .
  ;)
  .
  Right. Van mij mogen ze dat SBS6-format best helemaal skippen eigenlijk.

 • Profielfoto
  babo

  Right. Van mij mogen ze dat SBS6-format best helemaal skippen eigenlijk.

  Ieder z’n voorkeur uiteraard, maar in dit geval helemaal mee eens..

 • Profielfoto
  patrickmaur3r

  Nieuwe PR methode bij Apple “Releases Uitstellen”? Het lijkt anders tegenwoordig de normaalste zaak te zijn dan uitzondering bij Apple.

  Het gaat achteruit want laten we maar niet beginnen over kwaliteit en betrouwbaarheid van software. iPhone iOS die crash zodra ik mijn iPhone op pak na een notificatie, macOS die crasht en grafische fouten.

  Helaas langzaam een beetje over op een Dell XPS machine met enkele voordelen m.b.t. ondersteuning.