Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 april 2017

Pokémon GO krijgt coöperatieve modus

Nu de zomer er weer aankomt, wil ontwikkelaar Niantic dat je er weer op uit gaat om Pokémon te vangen. Het bedrijf achter Pokémon GO kondigt onder andere een sociale co-op-modus aan die spelers binnen de game laat samenwerken.

Het is niet duidelijk wat de mogelijkheden zijn, maar eerder werd gehint naar het ruilen van Pokémon en verdedigen of invallen bij een gym om deze te claimen. Volgens Niantic komt de co-op-modus nog deze lente.

In een interview met Polygon zei Niantic-manager Tatsuo Nomura onlangs dat het ruilen van Pokémon vooral een lokale aangelegenheid zal zijn. Hij ziet weinig in de mogelijkheid om met vreemden via internet te ruilen en zei dat spelers bij elkaar in de buurt moeten zijn. In een eerdere versie van de game werden al verwijzingen gevonden naar raids en lost gym, wat hint naar de mogelijkheid om gyms te verdedigen of claimen.

Klik/tap voor groter.

De aankondiging werd in een blogpost gedaan, waarin Niantic spelers bedankt en onthult dat Pokémon GO nog altijd meer dan 65 miljoen maandelijks actieve spelers heeft. Ook heeft de game tientallen awards gewonnen. Vorig jaar was Pokémon GO een grote hype en wellicht zien we deze zomer weer veel trainers in de dop buiten lopen.

Reageer op artikel:
Pokémon GO krijgt coöperatieve modus
Sluiten