Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 april 2017

Poging tot afpersing via de App Store

Sinds iOS 10.3 kunnen gebruikers niet alleen een review achterlaten in de App Store, maar ontwikkelaars kunnen ook op reviews reageren. In theorie een goed systeem dat directe communicatie bij bugs, crashes of onduidelijkheden mogelijk maakt.

Ontwikkelaar Ryan McLeod heeft een minder leuke kant van dit systeem ontdekt en wordt door een speler van zijn game Blackbox via een review in de App Store afgeperst.

Een gebruiker noemt het spel amazing, maar geeft toch één ster en wil zijn oordeel alleen bijstellen als de ontwikkelaar 20 hints geeft die het makkelijker maken op de puzzels op te lossen. Blackbox is gratis, maar gebruikers kunnen een hint kopen wanneer ze niet uit een puzzel komen, deze zijn echter optioneel. Een pakket met 20 hints kost € 9,99.

Klik/tap voor groter.

De ontwikkelaar is niet van plan om op de eisen van de afperser in te gaan en heeft Apple over deze zeer twijfelachtige review ingelicht. De iPhone-maker heeft nog niets van zich laten horen en de review staat nog online. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (Bron: Twitter)

Reageer op artikel:
Poging tot afpersing via de App Store
Sluiten