Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 april 2017
Leestijd: 1 minuut

Laatste update maakt Pebble compatibel met Apple Health

Goed nieuws voor de bezitters van een Pebble. De smartwatch blijft ook na de overname door Fitbit bruikbaar, een nieuwe update zorgt ervoor dat de Pebble niet langer afhankelijk is van centrale servers die eind dit jaar uitgeschakeld zullen worden.

Een leuke bijkomstigheid voor iOS-gebruikers is dat Pebble nu Apple’s Gezondheid-app gebruikt om verzamelde gezondheidsgegevens op te slaan. Voorheen werden deze op de Pebble-servers opgeslagen.

Pebble werkt zonder centrale server

Door de update van de iOS-app, die versienummer 4.4 heeft meegekregen, blijft de Pebble werken waneer de centrale servers offline gaan. De App Store zal niet meer bruikbaar zijn, maar de app biedt de mogelijkheid om apps los van het internet te downloaden. Bovendien wordt het mogelijk om de app naar een andere server te laten verwijzen, zodat gebruikers een alternatieve server, die buiten Pebble draait, kunnen gebruiken.

Pebble meet stappen, slaap en hartslag.

Pebble-apps straks op Fitbit?

Fitbit nam Pebble -dat financieel kwakkelde- eind vorig jaar over voor 23 miljoen dollar. De fabrikant van fitnesstrackers wil de software van Pebble gebruiken om zijn eigen apparaten te verbeteren. Ontwikkelaars van Pebble-apps werd gezegd dat hun apps in de toekomst op Fitbits zouden werken, maar daar is nog niets over bekend. We zijn wel blij om te zien dat Pebble het uitfaseren van zijn eigen horloges en infrastructuur goed aanpakt en gebruikers niet in de kou laat staan. Een voorbeeld voor vele fabrikanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Laatste update maakt Pebble compatibel met Apple Health
Sluiten