Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 april 2017

Overcast speelt podcasts direct vanaf Apple Watch

Onze favoriete podcast-app Overcast introduceert een nieuwe functie voor bezitters van een Apple Watch. Podcasts kunnen nu direct vanaf de Apple Watch afgespeeld worden. De iPhone kan thuisblijven tijdens een work-out met een podcast.

Afleveringen kunnen via de optie “Send to Apple Watch” in het wachtrij-menu (⁺≡) naar de Apple Watch geupload te worden. Daarna kan via de Apple Watch en een Bluetooth-headset geluisterd worden.

Matige uitwerking in iOS-app

De uitvoering is minder goed dan we van ontwikkelaar Marco Arment gewend zijn. Zo is het niet mogelijk om afleveringen direct na het downloaden naar de Apple Watch te synchroniseren of een hele playlist te uploaden. Er is ook geen status-indicator die aangeeft hoe lang het synchroniseren van een podcast nog duurt, maar reken op 5 tot 10 minuten.

Synchroniseren naar de Apple Watch in Overcast – Klik/tap voor groter.

Overcast op Apple Watch

Op de Apple Watch kan in Overcast gekozen worden voor afspelen via de iPhone of Watch. Gesynchroniseerde afleveringen worden in een menu weergeven. Om te luisteren dien je een Bluetooth-headset aan te sluiten, de app ondersteunt spelen via de speaker van de Apple Watch niet. Ook bekende Overcast-functies als Smart Speed en Voice Boost zijn niet op de Apple Watch beschikbaar. Dit is waarschijnlijk het gevolg van beperkingen in watchOS en geen onwil van de ontwikkelaar.

Overast op de Apple Watch – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Overcast speelt podcasts direct vanaf Apple Watch
Sluiten