NVIDIA gaat weer Mac-drivers maken

6 reacties

Het goede nieuws voor veeleisende Mac-gebruikers houdt deze week maar niet op. Nadat Apple aankondigde te werken aan een compleet nieuwe Mac Pro, kondigt NVIDIA vandaag aan weer Mac-drivers te gaan maken voor zijn grafische kaarten.

De fabrikant brengt later deze maand drivers uit voor alle GPU’s uit de Pascal-serie en kondigt een nieuw topmodel aan. Dit opent de deuren voor externe GPU’s die via Thunderbolt 3 aangesloten kunnen worden.

Mac Pro, Hackintosh, eGPU

Bezitters van een Mac Pro uit 2012 of eerder, kunnen de nieuwe NVIDIA-kaarten simpelweg in een vrij PCI-E-slot steken. De kaarten zouden ook met een ‘Hackintosh’ (zelfbouw-computer met macOS) werken. Bezitters van een nieuwe MacBook Pro kunnen de kaarten via een behuizing van bijvoorbeeld Bizonbox of AKiTiO aansluiten. Hoewel macOS dit niet officieel ondersteunt, werkt het wel en heeft NVIDIA haar voorwerk gedaan.

nvidia titan xp
Klik/tap voor groter.

De fabrikant komt tot slot ook een nieuw topmodel grafische kaart aan. De Titan XP heeft 3840 cores en draait op 1,6 GHz. Met 12GB gddr5x op 11,4Gbit/s zal de kaart de veeleisende games kunnen draaien en in de toekomst zonder problemen toekomst 8K-schermen aan kunnen sturen. Deze krachtpatser is voor € 1349 op de Nvidia-website te koop en zal de komende dagen ook bij retailers en webshops verschijnen.

Deze aankondiging komt erg onverwacht en roept vragen op. Er zal aanvankelijk weinig vraag naar de drivers zijn, terwijl het duur is deze te maken en te testen. Een terugkeer van NVIDIA-kaarten in de Mac, of sorteert de fabrikant voor op een nieuwe Mac Pro met ruimte voor PCI-E-kaarten?

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  FloorvN

  top !!

  hier zat ik al enige tijd op te wachten..;)

 • Profielfoto
  donut

  Keuze van grafische kaarten is altijd een zwak punt geweest bij de mac…
  Goede ontwikkeling! OOK voor Apple.

 • Profielfoto
  lalalalalalalalal

  Leuk voor de macbook pro maar de behuizingen zijn wel aardig geprijsd.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Als Tim inzet op AR/VR, dan is een modulaire GPU een minimale vereiste bij de aanschaf van een werkstation. Maar voor veel meer toepassingen is dit goed nieuws.

 • Profielfoto
  Melle

  Hoop doet leven…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Dit is zo een goed nieuws. Ik heb Nvidia altijd liever gehad (ook toen ik nog gewoon mijn computers met Windows bouwde) ging de voorkeur altijd naar Nvidia kaarten! Top dit. En ja, in de nieuwe Mac Pro veronderstel ik wel dat er PCI-E sloten zullen zitten of een goeie modulaire variant hiervan. Laat ons maar hopen!:-)