Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 april 2017

NVIDIA brengt bèta Mac-drivers uit

NVIDIA heeft woord gehouden. De fabrikant die vooral bekend is om zijn grafische kaarten kondigde vorige week aan weer Mac-drivers te gaan maken voor de nieuwste videokaarten en inmiddels staat een eerste bètaversie klaar om te downloaden.

De driver zijn compatibel met de Pascal-serie kaarten. Simpel gezegd alle videokaarten met typenummer dat begint met een 10. Bijvoorbeeld de entry-level GTX 1050 (€ 120) of de krachtige GTX 1080 Ti (€ 840).

Maar in welke Mac?

De belofte om weer Mac-drivers te gaan maken kwam als verrassing. Apple verkoopt namelijk geen enkele Mac met ondersteuning voor insteekkaarten. De Mac Pro uit 2012 was de laatste Mac met PCI-E-sloten. In een hackintosh (PC voorzien van macOS) kunnen de kaarten wel gebruikt worden en ook een externe GPU via Thunderbolt 3 komt een stuk dichterbij. Apple ondersteunt dit officieel niet, maar met wat patches werkt het. Of zou NVIDIA voorsorteren op een nieuwe, modulaire Mac Pro met PCI-E-sloten?

De Mac Pro van voor 2013 had ruimte voor insteekkaarten.

De drivers vereisen macOS 10.12.4 en zijn een eerste beta. Gebruikers rapporteren problemen met Night Shift en ook de CUDA-componenten zijn nog instabiel. Wie een oude iMac of MacBook Pro met ingebouwde NVIDIA GPU heeft, kan de drivers overigens ook gebruiken.

De NVIDIA Driver Manager bij Systeemvoorkeuren.
Reageer op artikel:
NVIDIA brengt bèta Mac-drivers uit
Sluiten