Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 april 2017

Numbers voor iOS krijgt nummeriek toetsenbord terug

Apple heeft zijn iWork-apps voor iOS en macOS bijgewerkt. Numbers voor iOS krijgt de grootste vernieuwing, het numerieke toetsenbord is namelijk terug. In de vorige update werd dit samen met grote wijzingen aan de interface verwijderd.

Het is nu weer mogelijk om naar het numerieke toetsenbord te switchen, dat het ook gemakkelijk maakt om snel naar de vorige en volgende cel te springen. De andere iWork-apps krijgen alleen bugfixes.

Numbers: toetsenbord afhankelijk van cel

Het toetsenbord van Numbers past zich nu automatisch aan het type cel aan. Selecteer je een cel met een cijfer, dan verschijnt het numerieke toetsenbord. Selecteer je daarentegen een cel met tekst, dan verschijnt het gewone toetsenbord. Je kunt met een knop links altijd handmatig switchen en je keuze wordt inhouden.

Klik/tap voor groter.

iWork-apps nu gratis voor iedereen

Apple maakte alle iWork-apps onlangs gratis voor iedereen. Voorheen kreeg je de apps alleen gratis bij aanschaf van een nieuw Apple-apparaat. Nu kan iedereen Numbers, Pages en Keynote gratis downloaden. Zowel voor iOS als macOS. Ook iMovie en Garageband zijn nu gratis (Zie → iMovie, GarageBand en iWork nu gratis voor iedereen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Numbers voor iOS krijgt nummeriek toetsenbord terug
Sluiten