Numbers voor iOS krijgt nummeriek toetsenbord terug

7 reacties

Apple heeft zijn iWork-apps voor iOS en macOS bijgewerkt. Numbers voor iOS krijgt de grootste vernieuwing, het numerieke toetsenbord is namelijk terug. In de vorige update werd dit samen met grote wijzingen aan de interface verwijderd.

Het is nu weer mogelijk om naar het numerieke toetsenbord te switchen, dat het ook gemakkelijk maakt om snel naar de vorige en volgende cel te springen. De andere iWork-apps krijgen alleen bugfixes.

Numbers: toetsenbord afhankelijk van cel

Het toetsenbord van Numbers past zich nu automatisch aan het type cel aan. Selecteer je een cel met een cijfer, dan verschijnt het numerieke toetsenbord. Selecteer je daarentegen een cel met tekst, dan verschijnt het gewone toetsenbord. Je kunt met een knop links altijd handmatig switchen en je keuze wordt inhouden.

screenshot: numbers ios numeriek toetsenbord
Klik/tap voor groter.

iWork-apps nu gratis voor iedereen

Apple maakte alle iWork-apps onlangs gratis voor iedereen. Voorheen kreeg je de apps alleen gratis bij aanschaf van een nieuw Apple-apparaat. Nu kan iedereen Numbers, Pages en Keynote gratis downloaden. Zowel voor iOS als macOS. Ook iMovie en Garageband zijn nu gratis (Zie → iMovie, GarageBand en iWork nu gratis voor iedereen)

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Het is een gemistet kans van Apple,
  Waarom heeft men naast dit numeriek pad geen extra functies toegevoegd,
  Er is namelijk ruimte genoeg op dit numeriek pad

  Zoals + * – % /

  Simpele functies die je dagelijks gebruikt
  Maar het is in ieder geval een begin

  Gr.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik neem mijn bovenstaande reactie terug

  Ik zag, dat Apple een andere oplossing heeft bedacht, helaas ik kan geen printscreen oploaden van een iOS device

  Fijne dag allemaal

  Gr

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Gelukkig want wat een gepiel was dat ineens zonder.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Sorry maar dat toetsenbord ziet eruit alsof ze dan in 27 seconde hebben gemaakt.

 • Profielfoto
  Milez

  Dit is het rare aan software: iets werkt prima (hier: dat numerieke toetsenbord was er gewoon) en op een dag halen ze er een functie uit. Je hebt daar als gebruiker niets over te zeggen, vaak weet je het zelfs niet als je een app update. Erg vervelend.

 • Profielfoto
  Frans

  Eens met Milez. Apple heeft een prima werkend invoersysteem compleet verprunts en komt nu dan met een update die dat maar half hersteld. Invoer van getallen gaat nu iets beter, maar bij datum, tijd en duur velden is het nog steeds een stuk lastiger dan voorheen. Toegeven dat ze een fout gemaakt hebben en de invoer methode die er voorheen was volledig herstellen? Nee, dat doen ze niet.

  Iedereen maakt wel eens een fout, dat neem ik ze niet kwalijk. Wat ik de laatste tijd zo irritant vind is de arrogantie die Apple laat zien. Fouten worden (bijna) niet erkend en gebruikers worden onvoldoende ondersteund om hun door Apple ontstane problemen op te lossen. Een eenvoudige manier om een vorige versie van een app of iOS terug te zetten is er niet en wil Apple blijkbaar niet maken.

  Ik wordt steeds voorzichtiger met updates. Ik denk nu, als ik geen probleem heb update ik niet. Nieuw is zeker niet altijd beter, maar nieuw is vaak wel functies kwijt raken en nieuwe bugs.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Het is maar goed dat de gebruiker hier niets over te zeggen heeft. Eens dat er wel eens rare beslissingen worden genomen maar is aan een bedrijf om dat wel of niet te veranderen. Wil je aan die verandering deelnemen zou je een sollicitatie kunnen plaatsen maar als je het met meerdere bedrijven niet eens bent krijg je het behoorlijk druk.

  @Shmoo: Langer hoef je met een toetsenbordje niet bezig te zijn.