Nieuwe smartphoneversie Call of Duty op komst

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Call of Duty is op PC en console een zeer succesvolle shooter, maar op mobiel gaat het niet zo hard. Candy Crush-maker King gaat samen met uitgever Activision Blizzard een nieuwe smartphoneversie ontwikkelen die een ‘console experience’ moet bieden.

De ontwikkelaar schrijft op een pagina voor het werven van nieuwe medewerkers dat de authentieke Call of Duty-ervaring gecombineerd moet worden met een frisse, sociale en toegankelijke game.

Een naam is officieel nog niet bekend, maar mogelijk wordt het Call of Duty: Reload, blijkt uit de url van de pagina. Dat de game door King wordt gemaakt is opmerkelijk. Het bedrijf is vooral bekend van simpele spelletjes zoals Candy Crush en Pet Rescue Saga, die aanvankelijk via Facebook worden gespeeld, maar tegenwoordig als app uitgebracht worden.

call of duty ios 1
Call of Duty: Zombies uit 2010 – klik/tap voor groter.

Activision Blizzard heeft in het verleden Ć©Ć©n poging gedaan om Call of Duty naar de iPhone te brengen. In 2009 bracht het Call of Duty: Zombies uit, maar die game is al lange tijd niet meer bijgewerkt. Een andere mobiele variant, Call of Duty: Heroes, is meer een strategiegame dan een shooter. Helemaal verrassend is de betrokkenheid van Candy Crush-maker King overigens niet, uitgever Activision Blizzard kocht de maker van mobiele games in 2016 voor voor 5,9 miljard dollar.

Reacties

0 reacties