Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 april 2017

De nieuwe MacBook Pro maakt lawaai

Een toenemend aantal kopers van de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar klaagt over krakende en ploppende geluiden uit de laptop. Voorheen waren er al berichten over vreemd klinkende toetsaanslagen, maar deze geluiden lijken een andere oorzaak te hebben.

Het fenomeen is inmiddels goed gedocumenteerd in diverse YouTube-video’s en topics op het Apple Support Forum. Er zijn grofweg drie verschillende problemen te onderscheiden.

Krakend beeldschermscharnier

De variant die het gemakkelijkst kan worden herkend is een krakend/ploppend geluid met het openen en sluiten van de MacBook Getroffen gebruikers vermoeden dat te strak gespannen beeldschermscharnieren verantwoordelijk zijn voor het geluid. Het komt ook voor wanneer de MacBook op schoot balanceert en het scherm wat beweegt.


Klikgeluiden bij opstarten en zware belasting

Een vreemder probleem dat niet altijd reproduceerbaar is, zijn klikkende geluiden wanneer de getroffen machines opstarten. Het komt ook voor onder zware belasting.


Rammelende onderdelen toestenbord

Het toetsenbord lijkt soms ook voor problemen te zorgen. In een video horen we een geluid dat doet vermoeden dat onderdelen van het toetsenbord een ventilator raken. In de tweede video lijken onderdelen los te zitten en tot slot een probleem dat al eerder in het toetsenbord werd ontdekt: een extreem harde klik bij sommige toetsen.https://www.youtube.com/watch?v=dTy54WIRXcQ

In alle gevallen geldt natuurlijk dat Apple de MacBook onder garantie zal vervangen. Problemen met de eerste generatie van een nieuw ontwerp zijn niet ongebruikelijk, maar de diversiteit aan problemen roept wel de vraag op of een MacBook Pro in het formaat van een MacBook Air misschien niet iets te ambitieus was.

Reageer op artikel:
De nieuwe MacBook Pro maakt lawaai
Sluiten