Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 april 2017

Nieuwe look voor iCloud op het web

iCloud heeft een nieuwe look. Nouja, het webportaal dat te vinden is op iCloud.com heeft een nieuwe, dynamische wallpaper gekregen. In plaats van een kleurverloop van blauw naar oranje, bestaat de achtergrond nu uit subtiel bewegende blauwe bubbels.

De verandering is alleen optisch. Wij hebben geen opnieuw ontworpen apps kunnen ontdekken. De nieuwe achtergrond komt de leesbaarheid van de interface in ieder geval ten goede.

Flashback: iCloud.com door de jaren heen

Terwijl het uiterlijk van iOS regelmatig verfijnd wordt, vernieuwt Apple iCloud.com zelden. Sinds de lancering in 2011 is de interface drie keer aangepast en vaak ging het slechts om nieuwe iconen en een wallpaper.

De huidige wallpaper doet denken aan die uit 2013. Toen maakte Apple ook gebruik van animerende bubbels.

De eerste interface tijdens de lancering in 2011.
Eerste vernieuwing in 2013.
De look van 2014 tot eind april 2017.
Het ontwerp vanaf eind april 2017.

Ook op iOS beschikbaar

Bevallen die dynamische bubbels je wel? Ze zijn ook op iOS als achtergrond in te stellen. Kies bij InstellingenAchtergrondDynamisch een van de zeven kleuren. De bubbels bewegen met je iOS-apparaat mee.

Reageer op artikel:
Nieuwe look voor iCloud op het web
Sluiten