Deze mini Macintosh is een iPhone-dock

8 reacties

Elago komt met een iPhone-dock dat pure nostalgie uitstraalt. Het is kleine versie van de klassieke Macintosh uit 1984. Het grote verschil: deze Macintosh draait helemaal om de iPhone. Die kun je er namelijk in plaatsen tijdens het laden of kijken van een film.

De fabrikant, die je misschien kent van zijn vele iPhone-cases en bumpers, heeft het dock de M4 Vintage Stand for iPhone gedoopt. Het is verkrijgbaar voor € 34,95, exclusief € 10 verzendkosten naar Nederland.

iPhone als mini Macintosh

Over het dock is goed nagedacht. Zo is er een uitsparing aan de onderkant om de kabel weg te werken en openingen aan de onderkant voor het aanpassen van het volume. De binnenkant is van zacht materiaal, dus je hoeft niet bang te zijn voor krassen. Bellen met het dock is niet zo’n goed idee, omdat het zeker 10 seconden duurt om de iPhone eruit te halen.

De M4 Vintage Stand is compatibel met de 4,7-inch iPhone 6, 6s en iPhone 7, maar niet met de Plus-modellen. Het dock is verkrijgbaar in vintage wit (zoals de Macintosh uit 1984) en voor wie het wat moderner wil ook in zwart.

mini mac iphone stand 001
Klik/tap voor groter.

Ook voor Apple Watch

Naast een iPhone-dock, verkoopt Elago ook de W3 Vintage Stand voor Apple Watch. De écht Macintosh-fan wil die ook de op zijn bureau of nachtkastje hebben. De Apple Watch Stand is ook verkrijgbaar in wit en zwart en heeft een prijs van € 29,95.

watch-mac-case-001
Klik/tap voor groter.

We hebben in het verleden wel vaker over dit soort accessoires geschreven, maar dat waren veelal Kickstarter-projecten. Bij een fabrikant als Elago weet je in ieder geval dat het product echt en op tijd geleverd wordt.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  geinig

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Duur.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Koop ‘m volgend jaar wel ergens op een Koningsdagrommelmarktkraampje

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Duur.

  .
  Heb je wel eens gezien wat Apple vraagt voor een fout ontworpen stukje plastic met een stekkertje? € 45,-!!

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  @heel goed!!

  Jammer dat die binnenkort niet meer geschikt zal zijn voor de iPhone 8 of iPhone X.

 • Profielfoto
  SvS

  Idd, KW, ik heb dat nooit zo begrepen. Je hoeft er maar per ongeluk een duwtje aan geven en dan is Lightning aansluiting beschadigd? Wel mooi dat wel, maar ik hou €45 lekker in mijn zak, laden plat op ’t aanrecht leggen en opladen met kabel en oplaadstekker voldoet ruimschoots.

  Dit met ‘hello’ Macintosh is wel een erg leuk idee, vooral dat met Watch, ik heb idee dat je met je Watch meer hebt aan dat lader dan aan houder voor iPhone, het lijkt mij verder lastig te bedienen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het punt is wel dat je die Apple Watch elke avond sowieso al op die manier ergens neerlegt. Naast je bed of zo. Plus je kunt hem van boven zo eruit pakken.

  Bij de iPhone werkt dan anders. Daar wordt het eerder lomp. Je gaat je iPhone niet voor laden in een speciale case stoppen die op een computer lijkt. Dat voelt aan als een Barbie elke avond een ander jurkje aantrekken, voor wat?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ziet er niet uit – belachelijk breedbeeld

  Die van de Watch is belachelijk vierkant