Facebook Messenger even populair als WhatsApp

Raymon op 12 april 2017 9 reacties Laatste door aartjan

Hoewel Facebook in 2014 veel kritiek kreeg toen het een aparte app van Messenger maakte, heeft dat het sociale netwerk van Mark Zuckerberg geen windeieren gelegd. Met 1,2 miljard gebruikers is Messenger inmiddels even populair als WhatsApp.

WhatsApp was lange tijd de grootste app, maar Facebook maakte vandaag bekend dat de apps nu even groot zijn. Voordat Messenger in 2014 uit de Facebook-app gehaald werd, had de het 700 miljoen gebruikers.

Met een beetje hulp

De Facebook-app zelf blijft nog altijd de grooste app met 1,9 miljard actieve gebruikers. WhatsApp en Messenger volgen met 1,2 miljard actieve gebruikers en Instagram heeft inmiddels 600 miljoen actieve gebruikers.

Facebook heeft zijn Messenger-app wel een handje geholpen. Naast het splitsen van de Facebook-app en Messenger, is het sinds enige tijd ook niet meer mogelijk om via de mobiele website van Facebook ontvangen berichten te bekijken. Tikken op een notificatie van een bericht, toont een scherm dat suggereert om de Messenger-app te installeren. WhatsApp heeft zonder hulp 1,2 miljard gebruikers verzameld.

installeer messenger 16x9

Op iOS is de Messenger-app de enige manier om je berichten te bekijken – Klik/tap voor groter.

Messenger en WhatsApp zijn fundamenteel verschillende apps. WhatsApp is relatief basic gebleven, terwijl Facebook in Messenger los gaat met bots, stickers en andere experimenten. Onlangs werd bekend dat het sociale netwerk advertenties in Messenger uit gaat rollen. WhatsApp blijft voorlopig reclamevrij.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

9 reacties

Profielfoto

Edwin op 12 april 2017

Messenger is alleen makkelijk als je mensen een berichtje wilt sturen waar je het nummer niet van hebt. Ik gebruik altijd iMessage, en Whatsapp voor mensen die geen iMessage hebben.

Profielfoto

tarun op 12 april 2017

Friendly!

Profielfoto

NoPlasticPhones op 12 april 2017

Ik gebruik het allebei. Ze hebben allebei hun doelgroep en hun voordeel. Allen jammer dat Facebook halsstarrig die stories waar niemand op zit te wachten erdoor blijft rammen.

Profielfoto

Afroman op 12 april 2017

IK weiger de messenger-app te downloaden omdat het een verschrikkelijke app is, accu vreet en overal toegang wilt hebben en heel oncomfortabel werken is.

In Chrome en Safari kan je niet meer op de mobiele browser chatten, maar dat kan gelukkig wel met Firefox. Op de iPad werkt het met alle browsers want daar lijkt die nog een beetje op de desktop-site.

Profielfoto

Rickje op 13 april 2017

@Afroman
Thanks voor het benoemen van Firefox. Ga ik die op m’n telefoon zetten en Messenger eraf flikkeren.

Profielfoto

Barika Cala Saidah op 13 april 2017

@Afroman, bedankt! Ik wist niet dat Firefox kon gebruikt worden ter vervanging!

Profielfoto

dj bazzie wazzie op 13 april 2017

Daar doet Zuckerberg nog een smerig trucje bovenop. Wanneer je vrienden toevoegt komt er een notificatie in Messenger. Mensen die een hekel hebben aan het rode ballonnetjes op de app icoontjes zoals ik openen messenger simpelweg om dit te verwijderen.

Profielfoto

TBITW op 13 april 2017

@dj bazzie wazzie

Och, wat is dat inderdaad een smerige truukje. En mensen maar klagen dat ik niet reageer op mijn facebook berichten. Ja, goh.. wat denk je? Ik heb inmiddels wel geleerd dat de messenger melding die ik krijg toch in 90% van de gevallen een melding is van een nieuwe fb-vriend óf een verjaardag o.i.d.

Profielfoto

aartjan op 13 april 2017

Ik geloof er niks van. Whatsapp is volgens mij vele malen groter.
Misschien een idee voor de Weekend Polls van OneMoreThing?

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?