Logitech Pop krijgt HomeKit-ondersteuning

3 reacties

Alles via een app doen is leuk, maar soms is een knop waar je op kunt drukken nét wat handiger. Met die gedachte is de Logitech Pop gemaakt, een knop die verschillende acties op slimme apparaten uit kan voeren. De knop krijgt nu ondersteuning voor HomeKit.

De programmeerbare knop werkte al met Sonos, Philips Hue, IFTTT en de Harmony Hub van Logitech. HomeKit-ondersteuning maakt de Logitech Pop-knoppen voor Apple-gebruikers een stuk aantrekkelijker.

Nieuwe Logitech Pop-hub nodig

Logitech Pop is al enige tijd verkrijgbaar, maar HomeKit-ondersteuning vereist een nieuwe hub. De verkoop start binnenkort exclusief via de Online Apple Store en Apple Retail Stores in Amsterdam, Brussel, Den Haag en Haarlem. Bestaande knoppen blijven ook met de nieuwe hub werken.

Programmeerbare knop

De knoppen kunnen geprogrammeerd worden om één actie uit te voeren, zoals het inschakelen van een lamp, maar ook meerdere acties in een scene (preset) met verschillende apparaten. HomeKit werkt ook met scènes en het wordt zo mogelijk om een bijvoorbeeld een scene “TV” te maken die met een druk op de knop de lampen dimt, televisie inschakelt en eventueel spelende muziek op de Sonos-speakers uitschakelt.

Een starterspakket met twee knoppen en hub kost € 129 en een losse knop is verkrijgbaar voor € 39,99. Let op dat op moment van schrijven alleen de oude versie zonder HomeKit-ondersteuning verkrijgbaar is.

Logitech Pop starterspakket
Het starterspakket bestaat uit een hub en twee knoppen – Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Falkor73

  Het blijft jammer dat blijkbaar iedere leverancier zijn eigen hub nodig heeft. Je zou verwachten dat alle intelligentie wel in het Homekit systeem zou zitten. Of bijvoorbeeld dat een ATV (laatste versie) gebruikt kan worden.

  Ik heb inmiddels slimme lichten van Nanoleaf en heb wel interesse om die via een knop als deze te kunnen bedienen (vooral wanneer je bezoek hebt;) ), maar ik heb geen zin om tig verschillende hubs in huis te halen…

 • Profielfoto
  PowerMac

  Wat is et mis met een iPhone???

 • Profielfoto
  Falkor73

  PowerMac
  Wat is et mis met een iPhone???

  Wat bedoel je daar mee?

  Dat je alles al kunt bedienen met je iPhone?

  Dat is juist een probleem, zeker wanneer je bezoek hebt.
  En een knop indrukken is vaak ook gewoon handiger.
  Ik heb nu bv een flic die via IFTTT gekoppeld is aan mijn iPhone en lampen. 1 keer klikken en ze gaan aan en 2 keer klikken en ze gaan uit.
  Maar die Flic is weer gekoppeld aan je iPhone en niet aan je ATV…