Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 april 2017

LivePhotoKit brengt Live Photos naar het web

Het leek er even op dat Apple de met de iPhone 6s geïntroduceerde Live Photos vergeten was, maar vandaag komt het met LivePhotoKit JS. Met dit kleine stukje javascript kunnen ontwikkelaars Live Photos op websites weergeven.

Sinds de introductie in 2015 zijn Live Photos een bescheiden succes. Apple’s eigen apparaten ondersteunen de kort bewegende foto’s en ook enkele externe diensten zoals Tumblr en Google Foto’s.

LivePhotoKit JS gebruiken

Wat LivePhotoKit JS doet is een stilstaande versie van de foto weergeven en wanneer de gebruiker klikt of tapt een filmpje met het bewegende element afspelen. Je dient de stilstaande afbeelding en video apart te exporteren door de optie “exporteer ongewijzigd origineel” van de Foto’s-app op macOS te gebruiken. Op iOS kan dit niet.

<!DOCTYPE html> <html>   <head>     <meta charset="utf-8">     <script src="https://cdn.apple-livephotoskit.com/lpk/1/livephotoskit.js" ></script>   </head>   <body>     <div       data-live-photo       data-photo-src="https://..."       data-video-src="https://...">           </div>   </body> </html> 

Is er een toekomst voor Live Photos?

Live Photos zijn nooit echt doorgebroken. Ondanks toezeggingen heeft WhatsApp nog altijd geen ondersteuning voor het formaat. De foto’s worden meestal omgezet naar GIFs met een tool als Motion Stills. Apple’s nieuwe Clips-app heeft helemaal geen ondersteuning voor de bewegende foto’s, dat zegt misschien wel genoeg.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LivePhotoKit brengt Live Photos naar het web
Sluiten