Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 april 2017

Klanttevredenheid: Surface haalt iPad in

Niet zo lang geleden claimde Apple gewillig JD Power Awards voor de hoogste klant­tevredenheid. De laatste tijd is het stil en dat blijkt niet voor niets. De Microsoft Surface heeft de iPad ingehaald als tablet waar consumenten het meest tevreden over zijn.

Met 855 van de 1000 punten eindigt de Surface voor het eerst in zes jaar hoger dan de iPad, die 849 punten kreeg. JD Power meet de tevredenheid in vijf categorieën: prestaties, gebruiksgemak, functies, design en prijs.

Accessoires en flexibiliteit

Microsoft scoort het hoogst in drie categorieën: bijgeleverde applicaties (zoals Office), stabiliteit van de internetverbinding (Wi-Fi) en de beschikbaarheid van accessoires die door de fabrikant zelf gemaakt zijn. Gebruikers prijzen ook de vele poorten die beschikbaar zijn voor het aansluiten van accessoires. De Surface scoort ook iets beter op gebieden als kwaliteit van de behuizing en het design. Dat is iets waar Apple normaal om geprezen wordt.

De volledige ranking – Klik/tap voor groter.

Grote tablets scoren het best

JD Power beschikt over een van de grootste consumentenpanels van de VS en in het verleden was Apple in bijna alle categorieën zoals smartphones, tablets en laptops als favoriet van het panel.

De tevredenheid van tablet-gebruikers stijgt over het algemeen. Met een gemiddelde van 841 punten, precies 21 meer ten opzichte van de vorige studie die ongeveer zes maanden geleden plaatsvond. Grote tablets (meer dan 10-inch) hebben de de voorkeur met een gemiddelde score van 869, terwijl tablets van 8- tot 10-inch gemiddeld 850 punten scoren. Consumenten zijn het minst tevreden over kleine tablets (minder dan 8-inch), deze scoren gemiddeld 824 punten.

Reageer op artikel:
Klanttevredenheid: Surface haalt iPad in
Sluiten