Klanttevredenheid: Surface haalt iPad in

42 reacties

Niet zo lang geleden claimde Apple gewillig JD Power Awards voor de hoogste klant­tevredenheid. De laatste tijd is het stil en dat blijkt niet voor niets. De Microsoft Surface heeft de iPad ingehaald als tablet waar consumenten het meest tevreden over zijn.

Met 855 van de 1000 punten eindigt de Surface voor het eerst in zes jaar hoger dan de iPad, die 849 punten kreeg. JD Power meet de tevredenheid in vijf categorieën: prestaties, gebruiksgemak, functies, design en prijs.

Accessoires en flexibiliteit

Microsoft scoort het hoogst in drie categorieën: bijgeleverde applicaties (zoals Office), stabiliteit van de internetverbinding (Wi-Fi) en de beschikbaarheid van accessoires die door de fabrikant zelf gemaakt zijn. Gebruikers prijzen ook de vele poorten die beschikbaar zijn voor het aansluiten van accessoires. De Surface scoort ook iets beter op gebieden als kwaliteit van de behuizing en het design. Dat is iets waar Apple normaal om geprezen wordt.

jdpower-tablet-2017
De volledige ranking – Klik/tap voor groter.

Grote tablets scoren het best

JD Power beschikt over een van de grootste consumentenpanels van de VS en in het verleden was Apple in bijna alle categorieën zoals smartphones, tablets en laptops als favoriet van het panel.

De tevredenheid van tablet-gebruikers stijgt over het algemeen. Met een gemiddelde van 841 punten, precies 21 meer ten opzichte van de vorige studie die ongeveer zes maanden geleden plaatsvond. Grote tablets (meer dan 10-inch) hebben de de voorkeur met een gemiddelde score van 869, terwijl tablets van 8- tot 10-inch gemiddeld 850 punten scoren. Consumenten zijn het minst tevreden over kleine tablets (minder dan 8-inch), deze scoren gemiddeld 824 punten.

Reacties

42 reacties
 • Profielfoto
  computer space

  Zelfs mijn oude mormel, een loodzware Surface Pro 1 die qua accu nog maar 2 uur haalt is toch altijd weer een lifesaver. Heerlijk zo’n systeem waar je alles op aan het werk krijgt en niet door Apple’s ADHD updatebeleid wordt belemmerd.

 • Profielfoto
  Bart119

  De surface is dan ook een prachtig toestel, maar ik denk het wel een hele andere doelgroep heeft als een iPad.

  De surface zie ik als werkpaard, waar de iPad vooral voor thuisgebruik populair is. (Hiermee wil ik niet zeggen dat de iPad niet kan dienen als werkpaard).

 • Profielfoto
  Shmoo

  Een iPad is meer werkpaard zoals Bonfire een werkpaard was. Mooi met slofjes, kwijl op de mond netjes huppelen voor de mooiigheid.

 • Profielfoto
  serum

  Verbaast mij niets. Kijk eens naar dit verhaal, de nieuwe galaxy S8. Apple begint er achteraan te hobbelen ipv een voorbeeld te stellen.

  Ik ben kritisch en moet zeggen steeds minder enthousiast te worden over het hele apple gebeuren. Heb een imac 5k, macbook pro voor het werk, mac mini als htpc/servertje en 2 ipads, maar onlangs een Android telefoon en windows/android tablet aangeschaft (android qua telefoon ipv de iphone) en ik moet zeggen; een verademing, dat android. (ook voor de tablet, maar vooral voor de telefoon) gewoon een ‘schone’ android met bv Nova launcher. Heerlijk.

  Apple begint het voor mij enorm te verliezen met hun rare bugs en eigenaardigheden. Ik betaal een premium prijs, dan stel ik de simpele eis dat ik geen beta-ervaring wil. Hoe vaak het niet voorkomt dat mijn laatste generatie magicmouse niet herkend wordt door de imac.. En dat waardeloze selectie probleem op de ipads. (als je per ongeluk iets van tekst hebt geselecteerd op een website MOET je kopieren of selecteren indrukken voordat het schermpje weg gaat). En de traagheid van de originele Air ipad (controlled aging ten top) vreselijk..

  Ben geen type van ‘vroeger was alles beter’ ik leef in het nu en trek deze conclusies nu. Misschien is het over 1 jaar allemaal beter, maar tot nu toe voor mij een dalende lijn.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben al sinds de eerste generatie Surface Pro tevreden Surface Pro gebruiker.
  Momenteel zit ik aan de Surface Pro 3 welke mij prima bevalt. Een iPad Pro is niks mis mee als je graag een spelletje speelt wat surft en sporadisch een word bestandje openen moet.

  Maar Pro dingen kan ik er met mijn werk als animator niet mee doen. Daar is de Surface Pro wel prima voor geschikt. Zowel thuis op kantoor of bij de klant heeft het apparaat mij nog nooit in de steek gelaten. Van concept tot eind product kan ik er op bouwen. En touch hoef je niet te gebruiken maar het is in creatieve applicaties echt een meerwaarde.

  Deze uitslag verbaast mij dan ook niks.

 • Profielfoto
  olbo

  Handige info. Sinds ios7 ben ik niet meer zo tevreden met de iPad (waarvoor juist zeer tevreden). Toch maar eens iets andere proberen.

 • Profielfoto
  ro_me

  Wat een onzin, ik vindt de Surface geen tablet, het is meer een convertible, laptop met los toetsenbord, scherm met ingebouwde pc.

  Het is een heel mooi apparaat! En als ik windows 10 gebruiker zou zijn zou ik het ding zeker overwegen! Maar hij past niet in het zelfde rijtje als een iPad of Android tablet.

 • Profielfoto
  sedikit

  Apple heeft het te gemakkelijk gehad met de m.i. kritiekloze fans. Alles werd gepikt. Een lange lijst. Alles wat Apple maakte werd omarmd, weggewuifd, de hemel in geprezen, en gekocht. Dat “succes” werkt altijd verlammend voor een bedrijf. Op lauweren rusten e.d.
  Eén lichtpuntje: opmerkingen als deze werden in het verleden door sommige fans meteen afgebrand. Dat gebeurt gelukkig nog sporadisch.

 • Profielfoto
  knekkie

  De klant tevredenheid van de iPad zal weer omhoog gaan als de iPad op de een of andere manier evenveel kan als de MacBook.

  of dat betekent dat iOS meer moet kunnen of dat iOS vervangen moet worden met een hybride OS laat ik in het midden.

  het is duidelijk dat Apple dit niet wil. Dit is de toekomst van de computer in Apples ogen. Daar moeten we mee zien te dealen. Of verder kijken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat een onzin, ik vind de Surface geen tablet, het is meer een convertible, laptop met los toetsenbord, scherm met ingebouwde pc.


  maar hij past niet in het zelfde rijtje als een iPad of Android tablet.

  .
  Dat mag jij natuurlijk vinden maar zo ziet Apple het niet. Voor Apple is die iPad echt wel meer dan een bankhang device met het internet in je hand.

 • Profielfoto
  sannie

  Ik heb zo’n surface., laatste generatie……..in de kast liggen van mijn werk. Wat een drama. Altijd op zoek naar stroom. Heel rottig keyboard, zwaar. Bij ons (groot bedrijf) is de surface het speeltje van managers die niets bijten het windows eco systeem mogen. Als ik het ze op de man af vraag zouden ze de volgende keer liever een gewone laptop kiezen. Degene waaraan ik het heb gevraagd vinden hem alleen docked werkbaar voor de hele dag.

 • Profielfoto
  polansky

  Het mag ook weleens gezegd worden ‘Chapeau’ voor deze gewaagde vermelding.

  Op deze site wordt veel te vaak Apple tot in de hemel opgeheven alsof er nooit een alternatief voorhanden is. Afzeiken van de concurrentie lijkt hier soms kinderachtig leedvermaak.

  Keuze is goed mensen en een fatsoenlijk alternatief is enkel goed voor de innovatie. Iets waar Apple op dit moment domweg gewoon gebrek aan heeft.

  Het zou goed zijn als er vaker wat kritisch gekeken wordt naar wat Apple zoal doet. Het is écht niet allemaal in het belang van haar klanten. Sterker nog, de laatste tijd vaker niet, dan wel en toch worden maatregelen hier dan vaak goed gepraat.

  De enorme winstmarges van Apple, je kunt er trots op zijn, maar je ziet er zelf geen ene zak van terug. Het is niet in jouw belang dat je de hoofdprijs betaald. Het is echt niet in jouw belang dat Apple ineens allerlei toegangspoorten van haar MBP’s afgooit.

  Maar je mag het hier vaak niet zeggen, want dan ben je een ‘zeikerd’.
  Terwijl ik vrij zeker ben dat als je zelf echt kritisch naar die ontwikkelingen kijkt, je er ongetwijfeld zelf ook niet blij mee kunt zijn.

  Laat ik hopen dat Apple langzaam gaat inzien dat er vaker naar de klant geluisterd moet worden, dat veel van de kritiek terecht is en dat zolang mensen kritisch zijn, ze nog niet verloren zijn aan de concurrent.

 • Profielfoto
  hans dorsman

  Zo’n resultaat is altijd goed om een bedrijf weer wakker te schudden (hopelijk). Het is natuurlijk niet zo dat een ipad nu gelijk een slecht apparaat is. Het is best handig, maar om het meer bruikbaar te maken voor werk moet er een toetsenbord, monitor en muis op aangesloten kunnen worden. Misschien als de volgende versie een usb-c aansluiting krijgt?

 • Profielfoto
  ro_me

  Dat mag Apple natuurlijk vinden maar zo is het niet. Die iPad pro is dus echt wel gewoon een veredeld bankhang device! Meer als internet in je hand is het niet!

  En daar is trouwens helemaal niets mis mee, maar die Surface met zijn windows 10 is vele malen PRO-ductiever als iOS. Dat je als bedrijf het onderste uit de kan wil marketingen snap ik, maar een Golf-karretje kun je ook niet vergelijken met een VW Golf!

 • Profielfoto
  Bart119

  @Polansky, ergens heb je wel gelijk, maar elders is het vaak niet beter.

  Als we even naar het verleden kijken, stond elke computerwinkel (want van webshops had nog niemand gehoord) vol met grote lelijke beige bakken met schreeuwende ventilators.

  Op dat moment kwam Apple met de iMac G3, flashy kleurtje, computer in het scherm verwerkt,… en iedereen vond het een cool ding en wou het hebben. Totdat de mensen zagen dat het ding alleen USB-aansluitingen had. Welk aparaat werkt er nu op usb?? En ohnee er zit geen parallele-poort op, hoe moet ik mijn printer nu gaan aansluiten?? Of nog erger, geen floppy-drive, zonder zo een ding ben je helemaal niets met een computer want die kan dat nu ooit missen?

  Ik heb nu tegenwoordig interesse in apple producten omdat de kwaliteit van andere merken me tegenvalt. Computers of telefoons die vroegtijdig stuk gaan of geen updates meer kunnen ontvangen. Of nog erger, de gigantische hoeveelheid bloatware die op de gemiddelde windows PC of android telefon staat. De Surface zal vast ook goede kwaliteit zijn, maar voor de prijs moet je hem ook niet kopen.

 • Profielfoto
  Ruurd

  Ik zie een boel gezeur over dat die iPad zo duur is. Dat is ie niet. Ik heb een iPad 3. Die is inmiddels vijf jaar oud. Mag niet meer mee met de laatste iOS versie want 32 bit maar dit ding word nog dagelijks gebruikt. Moest destijds 580 euro voor worden betaald. Inmiddels zijn we vijf jaar verder, dat wil zeggen dat ik er per jaar 116 euro voor kwijt ben. Ik zie een surface dat niet halen net als dat ik een boel laptops zie van goedkoop plastic die na een jaar of drie domweg technisch op zijn.
  Hetzelfde geldt voor het besturingssysteem. Windows is en blijft ongeschikt voor het gebruik met een vinger. Die is daar domweg te dik voor. Ik daag je uit om op je surface eens langdurig in documenten en spreadsheets te gaan wijzigen zonder toetsenbord. Vergeet het maar, dat ben je binnen 10 minuten echt meer dan zat. Wil je dat kunnen dan kan je er een achterlijk duur toetsenbord bij gaan lopen kopen. En dat dwingt je dan weer in een onmogelijke positie om lekker met je vinger op het scherm te kunnen werken.
  Kortom, die Surface is een aardig idee wat slecht is uitgewerkt. En waarschijnlijk van dezelfde crappy plastic kwaliteit is als al die andere plastic spullen. Als je echt wilt weten of iets goed is geef het dan eens een tijd aan een puber om mee te werken – ook op school. Die leuke HP-laptop is aan de lopende band stuk en moet terug naar de leverancier en is daar inmiddels al vijf keer geweest in anderhalf jaar met allerlei mankementen. Geen wonder dat de prijs zo laag is: de kwaliteit en de functionaliteit zijn namelijk navenant.
  We moeten met zijn allen eens ophouden om goedkope zooi aan te schaffen met een rammelend besturingssysteem. Koop dan goeie hardware. En draai er voor mijn part Linux op als je dat liever wilt dan macOS.

 • Profielfoto
  HappyUser

  Wat ’n voorspelbare reacties!!
  Scored de iPad ’n 1/2 procent lager dan de Surface in klanttevredenheid en het afzeiken (bashen) van Apple begint!
  HALLO!! ’n half procent!!!! Waar praten we over!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Die iPad pro is dus echt wel gewoon een veredeld bankhang device! Meer als internet in je hand is het niet!

  .
  Daar doe je het ding of elke iPad eigenlijk toch wel iets te kort mee.

  Zie ik de iPad ook op die manier, zeer zeker. Ik kan er ook echt niet ‘serieus’ op werken maar dat wilt niet zeggen dat er niet een piepklein doelgroepje is die dat wel kan. Er zullen vast links of rechts een aantal mensen zijn die voor hun beroep met een iPad (Pro) op een ‘professionele’ manier kunnen werken ook al zullen ze altijd het gemaken de integratie van Finder blijven missen en moet je relatief omslachtig met bestanden werken op iOS.

  Zelf zit ik hier ook al een tijdje mee te stoeien. Stel Apple zou nu eens met een nieuwe iPad Pro 12,9″ komen dan zou ik dat ding echt wel eens serieus als code editor een kans willen geven. Je hebt niet veel power nodig voor het maken van websites, vooral veel ruimte en een goed toetsenbord een herkenbaar toetsenbord dat je ook op je Mac gebruikt geen fancy smart cover typer.
  Ik gebruik op macOS Coda maar op iOS heb ik die app ook staan maar dat is serieus de meest verschrikkelijke integratie tussen Mac en iOS die er bestaat. Er zijn zoveel voorbeelden waar de integratie tussen Mac en iOS geweldig zijn en waar iCloud dan het ideale LEGO-blokje is dat er tussenin zit (iA Writer bijvoorbeeld) maar bij Coda en Transmit is dat totaal niet het geval. Echt onwerkbaar en het voelt als een steentje in je schoen tijdens het werken.

  Het probleem zit ook niet echt in de interactie met deze apps maar vooral op de manier waarop je met bestanden moet werken. Om bij je Dropbox of iCloud bestanden te komen moet je gewoon continu bepaalde bestanden en folders lokaal naar je iPad trekken – daar je ding doen – en ze daarna weer terug uploaden naar deze diensten. Verschrikkelijk zo’n manier van werken en zolang je niet dat Finder gevoel hebt waar clouddiensten op kunnen inhaken zal het ook nooit serieus worden.

  Trying to do macOS quality work on iOS cost us a lot of time for sadly not much payoff. We love iOS, we love our iPhones, and we love our iPads. But we remain convinced that it’s not — yet? — possible to make a living selling pro software on those platforms. Which is a real bummer!

  https://panic.com/blog/the-2016-panic-report/

 • Profielfoto
  sedikit

  Wat ’n voorspelbare reacties!!
  Scored de iPad ’n 1/2 procent lager dan de Surface in klanttevredenheid en het afzeiken (bashen) van Apple begint!
  HALLO!! ’n half procent!!!! Waar praten we over!

  Weer te vroeg gejuichd (zie mijn eerste reactie). Was volgens mij het een lichtpuntje dat de vroegere blinde dweep-reacties nu meer en meer afwezig zijn, komt, na een paar milde en kritische constateringen hier, weer die afgezaagde riedel dat er over Apple “gezeken” – en dat Apple “gebashed” wordt. Nu nog die aloude zeer humoristische aanduiding “windhoos”.

 • Profielfoto
  HappyUser

  @sedekit: Ach gut, je voelt je aangesproken.

 • Profielfoto
  J-P-H

  Gebruikte allebei op mijn werk: Surface Pro 4 en iPad Air 2.
  De Air ligt al maanden in de kast…
  Voor zakelijk gebruik is de flexibiliteit van de Surface gewoon beter. Maar als tablet is de iPad veel intuïtiever en prettiger in gebruik.Dat is zakelijk weer minder van belang. Dus bij thuisgebruik weer voorkeur voor iPad.
  Kortom: het is wat je ermee wil doen dat telt.

 • Profielfoto
  J-P-H

  O ja, zakelijk nog een HP laptop tot mijn beschikking. Daar doe ik ook niets meer mee.

 • Profielfoto
  Facundo

  Maar als tablet is de iPad veel intuïtiever en prettiger in gebruik.

  Blijkbaar is de klant het in meerderheid niet met je eens. Ik ook niet trouwens. Het afgelopen jaar is windows 10 op dat vlak zo ontzettend veel verbeterd. Om een convertible systeem al zó snel op dit niveau te hebben; dat is toch een zeer indrukwekkende prestatie van Microsoft.

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Ik heb een Surface 3, de gewone, geen pro. Het is eigenlijk noch vlees, noch vis. Geen volwaardig laptop en geen volwaardig tablet. Een laptop is beter in ‘laptoppen’, een iPad beter in ‘tabletten’.

  Maar dat is juist wat het ding zo goed maakt. Het doet beide goed genoeg om te overtuigen.

 • Profielfoto
  gipsman

  Wat is pro? Een containerwoord, voor iedereen anders. Als je met een Nokia 3310 vrij en vrolijk de klus klaart dan is het pro. Of een Samsung S8 of iPhone 7, ook goed. Ik heb een iPad Pro 12.9 en kan daar alles mee voor het werk. Maar dat werk is tuinwerk. Die iPad is al overkill. Ik kan er weliswaar niet echt een website op maken (hoewel, en moet ik dat zelf wel doen), en er zijn ook niet veel landscaping apps (ook niet op mac trouwens) maar bankzaken, facturen, printen etc etc lukt wel. Ik wil best geloven dat de surface beter is dan een iPad (pro), maar dan vergelijk je windows met iOS ipv macOS, en dat is niet de bedoeling.

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Kun je de Surface volledig syncen met een MacBook pro? Ik heb een Windowsphone gehad, maar kon de agenda niet syncen, want nogal vervelend was. Is dat intussen wel mogelijk?

 • Profielfoto
  KR1275

  Op dat moment kwam Apple met de iMac G3, flashy kleurtje, computer in het scherm verwerkt,… en iedereen vond het een cool ding en wou het hebben. Totdat de mensen zagen dat het ding alleen USB-aansluitingen had. Welk aparaat werkt er nu op usb?? En ohnee er zit geen parallele-poort op, hoe moet ik mijn printer nu gaan aansluiten?? Of nog erger, geen floppy-drive, zonder zo een ding ben je helemaal niets met een computer want die kan dat nu ooit missen?

  Ik kan me de introductie van de iMac G3 nog goed herinneren en USB was toen al op heel veel producten aanwezig.

 • Profielfoto
  knekkie

  Kun je de Surface volledig syncen met een MacBook pro? Ik heb een Windowsphone gehad, maar kon de agenda niet syncen, want nogal vervelend was. Is dat intussen wel mogelijk?

  OneDrive is voor jou de oplossing als het je gaat om data synchroon te houden.
  iCloud of GMail is voor jou de oplossing als je contacten en agendas synchroon wil houden.

  Dus het maakt niet uit of je een windows phone gebruikt (net als ik) en een Surface of willekeurig ander windows computer naast een Apple computer gebruikt. Op al die apparaten kan je bij je data en afhankelijk van de lokale opslag mogelijkheden kan je je volledige data set synchroon houden of een selectie van bepaalde mappen.

  In mijn situatie heb ik een Lumia 950 (met Micro SD kaart voor 256GB opslag), een Surface Pro3, en een 2013 Mac pro. Ik kan op al die apparaten bij mijn data (bekijken en bewerken) en alles is synchroon.

 • Profielfoto
  knekkie

  Lekker belangrijk. Klant tevredenheids onderzoeken zijn ook maar afhankelijk van wie dat zonderzoek doet.

  Maar het blijkt uit dat onderzoek in ieder geval dat Microsoft uit het niet met iets kan komen dat op zijn minst een alternatief is op de ongeslagen iPad

 • Profielfoto
  Bart119

  Ik kan me de introductie van de iMac G3 nog goed herinneren en USB was toen al op heel veel producten aanwezig.

  Dat wel, meer als dat usb-c nu aanwezig is, maar ik herinner me ook dat mijn printer in 1999 (de onverwoestbare en spotgoedkope hp deskjet 610c) geen usb aansluiting had, zoals bij veel mensen in die tijd, net als dat mijn toetsenbord en muis toen enkel een ps/2 aansluiting hadden. Maar je hebt wel een punt, bij de introductie van de 12″ macbook hadden de meeste mensen nog nooit van usb-c gehoord.

  @ruurd: van waar steeds je verwijzing naar plastic? Mijn 9 jaar oude plastic HP laptop doet het nog prima, enkel de snelheid is anno 2017 onvoldoende. Van men werkgever heb ik een anderhalf jaar oude zeer mooi afgewerkte aluminium HP laptop, en dat ding is gewoon troep.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Lekker belangrijk. Klant tevredenheids onderzoeken zijn ook maar afhankelijk van wie dat zonderzoek doet.

  .
  Ik wil niet lullig doen maar J.D. Power is geen friemelaar. Daar haalt Apple normaal ook elk jaar hun stats vandaan als ze weer ergens de beste in zijn natuurlijk.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik, als tevreden Apple gebruiker ben het met vele comments hier toch eens.

  Hier en daar heb ik wel men bedenkingen. Zoals bv bij: “Fijn dat deze website hier ook iets negatiefs durft te plaatsen. Afzeiken van de concurrentie lijkt hier soms kinderachtig leedvermaak. ” <== Dat doen ze op Android/Windows sites zeker nooit niet, T'zijn toch zo een engeltjes daar!

  "vaak prijzen ze Apple de hemel in" Euh, je zit hier op een Apple website?:roll:

  Verder ben ik het ook wel eens met mensen als het gaat over "hoofdprijs betalen", "niet innovatief genoeg meer (of helemaal niet)", enz…

  Ik hoop echter dat die nieuwe iMac en nieuwe Mac Pro hun terug mag brengen naar hun roots. Maar natuurlijk, dat is nog volledig af te wachten, want het is mooi om mensen naar de mond te praten natuurlijk. Maar het moet ook nog gepresteerd worden.

 • Profielfoto
  Buzz

  Eén lichtpuntje: opmerkingen als deze werden in het verleden door sommige fans meteen afgebrand. Dat gebeurt gelukkig nog sporadisch.

  Je kan het inderdaad als een lichtpuntje zien dat het forum is overgenomen door reazuurders en chagrijnen, en dat de optimisten realisten en nuanceerders nu door hen meteen worden afgebrand…

  Persoonlijk vind ik dat dan weer jammer.

 • Profielfoto
  sedikit

  @Buzz. Je gebruikt termen als reazuurders, chagrijnen. Geen idee: waar en wie? Optimisten, realisten en nuanceerders. Geen idee: waar en (door) wie “worden afgebrand”?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  @Buzz. Je gebruikt termen als reazuurders, chagrijnen. Geen idee: waar en wie? Optimisten, realisten en nuanceerders. Geen idee: waar en (door) wie “worden afgebrand”.

  Ik heb wel een idee…

  Verder met DBLCreations eens. Ik heb vanochtend voor de lol eens wat Android en Windows gerelateerde sites bekeken. Dat zouden er meer moeten doen zodat ze eens door hebben wat voor een poep dat ze hier droppen… Klinklaar gezeik.

 • Profielfoto
  morwatz

  Oh jee, ik heb mijn iPad 3e generatie vervangen voor een nieuwe iPad. En ik ben zeer, zeer tevreden!!!!!!! Wat nu?

 • Profielfoto
  Bart119

  Oh jee, ik heb mijn iPad 3e generatie vervangen voor een nieuwe iPad. En ik ben zeer, zeer tevreden!!!!!!! Wat nu?

  Onmiddellijk wegdoen, voor je ontevreden gaat worden, voor 20€ wil ik hem met plezier van je overnemen;-)

 • Profielfoto
  Hermanko

  Het feit dat de OMT-heren geen praatjes avonden meer houden.
  Daaruit blijkt dat  zo ongeveer stil staat en zelfs achter de feiten aan aan het lopen is … En dat Microsoft zonder Steve Ballmer er op vooruit is gegaan en Google een geduchte concurrent is..

 • Profielfoto
  WillemZ

  8 jaar geleden was een iPad uniek en werd het woordje Windows niet eens genoemd.
  Windows is een inhaalrace begonnen en die gaat nog wel even door.

  Feit is nu wel, dat Windows weer helemaal in beeld is naast Apple.
  Omdat ze bij Windows ook de water aan de lippen hadden staan.

  Dat gaat met Apple ook gebeuren.
  Ze zijn teveel bezig met het nieuwe kantoor (dodelijk, je bent alleen binnen de eigen hekken voor jezelf bezig) en zien amper meer wat er buiten gebeurt.
  Laat staan dat ze voor de buitenwereld gaan bedenken hoe het revolutionair anders kan.

  Het water moet ze eerst aan de lippen staan, voordat er echt iets gaat veranderen.
  Tot dan toe is het een vet volgevreten onderneming geworden.
  Gaat nog zeker vijf jaar duren.

 • Profielfoto
  knekkie

  Grappig dat Microsoft de uitspraak: “Red mond start your fotocopiers” nog serieuzer is gaan nemen.

  De surface lijn is volledig op basis van Apple’s aanpak. (in eigen ontwerp en eigen beheer ontwikkeld met premium materialen en dito prijzen.)
  In het begin ging het even moeilijk maar inmiddels zijn ze niet meer te ontkennen.

  En met de insteek dat elk apparaat een twee of meer in één (refridgetoaster) is legt Microsoft geen windeieren. De Surface Lijn is here to stay. Ik ben echt benieuw hoe lang Apple deze hardware nog blijft negeren en multitouch schermen als onzin blijft bestempelen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Grappig dat Microsoft de uitspraak: “Red mond start your fotocopiers” nog serieuzer is gaan nemen.

  De surface lijn is volledig op basis van Apple’s aanpak. (in eigen ontwerp en eigen beheer ontwikkeld met premium materialen en dito prijzen.)
  In het begin ging het even moeilijk maar inmiddels zijn ze niet meer te ontkennen.

  En met de insteek dat elk apparaat een twee of meer in één (refridgetoaster) is legt Microsoft geen windeieren. De Surface Lijn is here to stay. Ik ben echt benieuw hoe lang Apple deze hardware nog blijft negeren en multitouch schermen als onzin blijft bestempelen.

  Een iPad/iPhone/iPod is multitouch… Ja, hoe lang zouden ze het nog als onzin beschrijven… :/

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple ging ooit zo hard op: “Think different”
  Nu is het Microsoft die juist DAT waar maakt met de refridgetoaster aanpak in de Surface product lijn. Elk product is een (succesvolle) hybriede samensmelting van twee categorieën

  Een iPad/iPhone/iPod is multitouch… Ja, hoe lang zouden ze het nog als onzin beschrijven… :/

  Tot ze zo ver zijn dat Mac OS geoptimaliseerd is voor touch. Apple maakt wel vaker iets belachelijk tot ze zelf een manier hebben gevonden om het beter (ook) te doen.

  Hoe hard Phill Shiller ook blijft ontkennen…Reken er maar dat er een team keihard bezig is om product lijn te prototypen dat een WAARDIG antwoord is op de Surface Product lijn. Nieuwe hardware draaiend op Mac OS met touchscreens die de touch ervaring uit iOS weet te evenaren. en op zijn minst een antwoord is op hoe touch nu werkt op Windows 10. Dat vergt een andere kijk op zowel hard als software. En die moest apple van scratch opnieuw ontwikkelen. Het snelst haalbaar product was de huidige iPad Pro als zoethoudertje. Maar de serieuze stap moet nog gemaakt worden en daar gaat jaren aan ontwikkeltijd in zitten.

  kortom Apple heeft gewoon de boot gemist en durft dat niet toe te geven.
  De gok was dat met het telefoon os iOS de behoefte naar touch op schermen van 9inch of groter voldoende zou worden bevredigt. Verkoop er een overpriced stylus bij maar noem het anders (marketing) en de Pro is ook weer blij. Maar uit de iPad verkoopcijfers blijkt dat Apple niet lijkt weg te komen met deze half slappe zet.

  Mensen die helemaal geloven in de tablet formfactor maar simpelweg niet met hun ipad pro kunnen wat ze willen kunnen, vinden in de Surface hybrides een mooi passend antwoord. Een tablet die als je het nodig hebt ook een laptop is en in elke verschijnings vorm licht en zwaar werk gedaan kan krijgen. Daar heeft Apple met de iPad pro simpelweg geen passend antwoord op.

  Apple heeft een poging gedaan maar het faalt JUIST door de keuze voor iOS in de vorm die het nu heeft. En het ontwerp van de iPad Pro… Hoe mooi ook, het is niet ergonomisch door het ontbreken van een verstelbaar kickstand. Dat moet je oplossen met accessoires en zelfs dan is het behelpen. En dan heb je Apples keuze voor iOS als OS voor dit apparaat… Volgens mij is dat echt ontstaan uit nood. bij gebrek aan beter. Om wind uit de zijlen te nemen van de Surface Pro. Niet echt gelukt blijkt uit dit onderzoek.

  Apple is vergeten wie de Pro is & wat die nodig heeft. Of Apple heeft op zijn minst de latente behoeftes onderschat. Dat hebben ze min of meer wel bewezen met de belofte van een iMac gericht op professionals en een compleet herziende modulaire Mac Pro