Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 april 2017

Jay-Z haalt zijn muziek van Apple Music en Spotify

Shawn Carter, alias Jay-Z heeft al zijn muziek van Apple Music en Spotify verwijderd. Alleen samenwerkingen tussen andere artiesten en de rapper zijn nog via de streaming­diensten te beluisteren. Al zijn solo-albums zijn sinds kort niet meer te vinden.

Spotify bevestigt op Twitter dat de muziek op verzoek van Jay-Z zelf is verwijderd. Zijn albums zijn nog wel te koop op iTunes en ook Tidal, de dienst die eigendom van de rapper zelf is, streamt zijn muziek nog.

Andere Tidal-artiesten nog te streamen

Producties van Beyonce, de vrouw van Jay Z, zijn nog steeds op alle platforms beschikbaar. Ook artiesten als Kanye West, Daft Punk, Nicki Minaj en Rihanna, die direct of indirect betrokken bij Tidal zijn als aandeelhouder of investeerder, zijn nog op Apple Music en Spotify te vinden.

Klik/tap voor groter.

Onlangs ging het gerucht dat Apple interesse had in Tidal, maar tot een overname is het nooit gekomen. De dienst heeft volgens de laatste opgave 4,2 miljoen betalende abonnees en onlangs nam de Amerikaanse provider Sprint een aandeel van 33 procent in de dienst om zijn abonnees toegang tot exclusieve content op Tidal te geven. De plotselinge verdwijning van Jay-Z heeft hier misschien mee te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jay-Z haalt zijn muziek van Apple Music en Spotify
Sluiten