Jay-Z haalt zijn muziek van Apple Music en Spotify

14 reacties

Shawn Carter, alias Jay-Z heeft al zijn muziek van Apple Music en Spotify verwijderd. Alleen samenwerkingen tussen andere artiesten en de rapper zijn nog via de streaming­diensten te beluisteren. Al zijn solo-albums zijn sinds kort niet meer te vinden.

Spotify bevestigt op Twitter dat de muziek op verzoek van Jay-Z zelf is verwijderd. Zijn albums zijn nog wel te koop op iTunes en ook Tidal, de dienst die eigendom van de rapper zelf is, streamt zijn muziek nog.

Andere Tidal-artiesten nog te streamen

Producties van Beyonce, de vrouw van Jay Z, zijn nog steeds op alle platforms beschikbaar. Ook artiesten als Kanye West, Daft Punk, Nicki Minaj en Rihanna, die direct of indirect betrokken bij Tidal zijn als aandeelhouder of investeerder, zijn nog op Apple Music en Spotify te vinden.

Schermafbeelding 2017-04-08 om 14.53.17
Klik/tap voor groter.

Onlangs ging het gerucht dat Apple interesse had in Tidal, maar tot een overname is het nooit gekomen. De dienst heeft volgens de laatste opgave 4,2 miljoen betalende abonnees en onlangs nam de Amerikaanse provider Sprint een aandeel van 33 procent in de dienst om zijn abonnees toegang tot exclusieve content op Tidal te geven. De plotselinge verdwijning van Jay-Z heeft hier misschien mee te maken.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  LT Barclay

  His loss

 • Profielfoto
  koolenboer

  Mag onder het kopje “lekker belangrijk” van Edwin Everts

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Gaat iemand die muziek missen dan?

 • Profielfoto
  wensink

  Dom

 • Profielfoto
  RuudBerg

  Jay-Z weg bij spotify ow dan wil ik wel een abo’tje

 • Profielfoto
  storbuzs

  Dan luisteren we maar geen Jay-Z nimeer e… Stomme zet van hem want Tidal is pokkeduur en helemaal niet zo populair als sporify op Apple music… dom dom dom

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Vreselijk nieuws! (not);-)

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Mijn weekend is weer goed.
  *zet Spotify op random*

 • Profielfoto
  Furbz

  Ik snap het wel.
  Die gast verdient ook gewoon niet genoeg. Zon klein huisje en zwembadje gun je toch niemand.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Bay-Z

 • Profielfoto
  maconly

  Hersenloos figuur uit een hersenloze scene.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, allemaal jaloers op die man, omdat hij met Beyoncé is getrouwd en een shitload aan geld heeft natuurlijk (ik moest hem eerst wel even Googlen).:)

 • Profielfoto
  error

  Nadat platenmaatschappijen jarenlang hun klanten hebben lopen treiteren met allerlei exclusieve deals gaan de artiesten dat nu rechtstreeks doen. Ego-ruzies uitvechten waar hun fans de nadelen van ondervinden. Die exclusieve deals die ook Apple Music met artiesten en labels maakt zijn de no.1 reden waarom ik al vele jaren geen cent uitgeef aan de iTunes Music Store incl. Apple Music. Komt nog bij dat Apple Inc. imho een zeer beroerde muzieksmaak heeft.

 • Profielfoto
  Martin Koning

  Behoorlijke zelfoverschatting en daarnaast snapt hij dus blijkbaar de zin “if you can’t beat them, join them” niet helemaal. Hij denkt nu dus dat mensen massaal zullen overstappen naar tidal…. zodra tidal de stekker eruit haalt heeft ie nog maar 98 problemen.