Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 april 2017

iPhone 8: ‘Nog twee prototypes in de race’

Door de vele iPhone 8-geruchten over subtiel gebogen OLED-schermen, dunne randen en 3D-camera’s hebben we al een aardig idee wat van het toestel te verwachten, maar naar verluidt zijn er binnen Apple nog twee prototypes in omloop.

In het eerste prototype zouden de camera en Touch ID in het scherm van de iPhone verwerkt zijn. Het tweede prototype is een meer traditionele iPhone met home-knop die naar de achterkant wordt verplaatst.

Vooruitstrevende iPhone 8

Apple zou het eerste prototype met Touch ID en de camera in het scherm op de markt willen brengen. Hierdoor kan de achterkant voorzien worden van een glazen plaat. Het frame zou bovendien van metaal worden. Er zijn naar verluidt echter problemen met de productie van dit model en het is de vraag of de massaproductie succesvol opgestart kan worden.

Concept: iDropNews – Klik/tap voor groter.

Conservatieve (maar veilige) iPhone 8

Het tweede prototype is Apple’s plan B en een stuk conservatiever, maar waarschijnlijk wel gemakkelijker te produceren. Dit is in wezen een iPhone 7 met dunnere randen en Touch ID aan de achterkant van het toestel. Een vandaag gelekte bouwtekening van het toestel toont meer details.

Het is onduidelijk of de afmetingen van de twee prototypes met elkaar overeenkomen, maar de bouwtekeningen tonen een toestel (de EVT03) dat groter is dan de iPhone 7, maar kleiner dan de iPhone 7 Plus (in de tekening als 602 aangegeven).  De iPhone krijgt waarschijnlijk een scherm van 5,8-inch.

Vermeende bouwtekening van het tweede protype – Klik/tap voor groter.

Hoewel we in geruchten vaak over iPhone 8 spreken, gaat het toestel -dat ter ere van de tiende verjaardag van de iPhone wordt uitgebracht- waarschijnlijk ‘iPhone Edition’ heten. Het wordt in september naast de iPhone 7s verwacht. Waarom wij -en andere blogs- het ding iPhone 8 noemen? Niemand zoekt naar iPhone Edition, vraag maar aan Google Trends.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 8: ‘Nog twee prototypes in de race’
Sluiten