‘iPhone 8 voorzien van twee batterijen’

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Een nieuw en veelbelovend detail over de iPhone 8 (of: iPhone Edition) dat mogelijk voor een behoorlijke boost in accuduur gaat zorgen. Apple zou het toestel willen voorzien van een accu die uit twee delen bestaat en zo de capaciteit verhogen.

Dat blijkt uit nieuwe technische tekeningen die bij de productie van het toestel gebruikt worden. De interne componenten van het toestel zijn verplaatst, waardoor de een L-vormige accu mogelijk wordt.

Extra accu, twee delen

Momenteel gebruikt de iPhone een accu die een I-vorm heeft en uit één recht deel bestaat (geel op onderstaande tekening). Bij de iPhone 8 zou er nog een deel naast komen (oranje) dat voor extra capaciteit zorgt. Aanvankelijk zou Apple de accu met L-vorm uit één deel willen produceren, maar dat lukte niet. Daarom is naar verluidt voor twee losse batterijen gekozen.

Het schema verklaart ook waarom de camera verticaal in plaats van horizontaal gepositioneerd is. Zo ontstaat meer ruimte voor de brede, eerste accu en de kleine kleine selfiecamera’s aan de voorkant. De moederborden met chips zouden gestapeld worden.

iphone 8s schema
Klik/tap voor groter.

iPhone 8 in september of oktober?

Naast een grotere accu, krijgt de iPhone 8 naar verluidt ook een OLED-scherm met dunne randen. Daarnaast zou het toestel voorzien worden twee selfiecamera’s die diepte/3D-beelden kunnen maken, een irisscanner, snelladen en een true tone-scherm. Daar komt bij dat er geen home-knop meer zou zijn, waardoor een groter scherm in een kleinere telefoon past. Tot slot zou Touch ID in het scherm geïntegreerd worden.

Al dat moois is wel moeilijk te produceren. De doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo bericht vandaag dat Apple met serieuze productieproblemen kampt en de iPhone 8 daarom niet in september, maar mogelijk oktober of november leverbaar zal zijn.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  UtregCity

  Kijk. “Can’t innovate anymore, my ass!”:razz:

 • Profielfoto
  Edwin

  @UtregCity: Amen! ?

 • Profielfoto
  Night

  Zou het kunnen zijn dat de 2 verschillende batterijen gebruikt worden voor verschillende functies binnen de iPhone (zoals nu bv. al het geval is met 2 verschillende chips in de MBP), bijvoorbeeld voor gebruik tijdens de slaapfunctie?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  EG WEL HEEL MOOI!!

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Nu die lens puist nog weg en de randen minder rond…

 • Profielfoto
  Humain

  Meer accuduur? of gewoon de hunger naar meer power voeden met de zelfde accuduur…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waren we nog maar ongeveer 11 jaar oud, dan kom ik bepaalde jongens hier op OMT opwachten, aframmelen en hun bril of telefoon slopen.

 • Profielfoto
  Humain

  Waren we nog maar ongeveer 11 jaar oud, dan kom ik bepaalde jongens hier op OMT opwachten, aframmelen en hun bril of telefoon slopen.

  Je intrigeert me:)

 • Profielfoto
  Zakske
  Raymon

  Aanvankelijk zou Apple de accu met L-vorm uit één deel willen produceren, maar dat lukte niet. Daarom is naar verluidt voor twee losse batterijen gekozen.

  Gelukkig maar, als je een epidemie van exploderende accu’s wenst moet je ze vooral in rare vormen gaan gieten. Telefoons flexen altijd een beetje, een rechthoekige vorm is beproefd en dus veilig(er).

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Vraag me af of die irisscanner echt komt… blijft een vreemde functie naast een vingerafdrukscanner…

 • Profielfoto
  DBLCreations
  Raymon

  Aanvankelijk zou Apple de accu met L-vorm uit één deel willen produceren, maar dat lukte niet. Daarom is naar verluidt voor twee losse batterijen gekozen.

  Gelukkig maar, als je een epidemie van exploderende accu’s wenst moet je ze vooral in rare vormen gaan gieten. Telefoons flexen altijd een beetje, een rechthoekige vorm is beproefd en dus veilig(er).

  Hum, ik dacht nochtans dat er Macbook (pro’s) ook bepaalde batterijlagen hadden (verschillende vormen), maar heb nooit echt nieuws van exploderende macbooks gezien…?