Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 5 april 2017

‘iPhone 8 minder duur dan gevreesd’

Meer dan 1000 dollar, dat zou het instapmodel iPhone 8 (of: iPhone Edition) volgens een gerucht dat vorige maand de ronde deed kosten. Het lijkt wel mee te vallen, legt UBS-analist Steve Milunovich bij CNBC uit. De iPhone 8 zou enkele tientjes duurder worden.

Volgens zijn onderzoek kost de iPhone met OLED-scherm en nieuw ontwerp ongeveer 80 dollar meer om te maken dan de iPhone 7 Plus. Het toestel krijgt naar schatting van Milunovich een prijs van 850 tot 900 dollar.

Prijs in lijn met andere toestellen

Ter vergelijking: Apple verkoopt de iPhone 7 Plus in de VS momenteel vanaf $ 769 en de Samsung Galaxy S8+ heeft een vanaf-prijs van $ 850. Dit vertaalt zich in Europa vaak in een iets hogere prijs door de wisselkoers en de toevoeging van BTW. Zo is de iPhone 7 Plus vanaf € 909 verkrijgbaar en vraagt Samsung € 899 voor de nieuwe, grote Galaxy.

LG G6, iPhone 8/Edition (concept) en Samsung Galaxy S8 – Klik/tap voor groter.

Ongeacht de prijs is Milunovich ervan overtuigd dat Apple-klanten graag wat extra betalen voor een vooruitstrevend toestel. Zeker na drie jaar min of meer hetzelfde design te hebben gezien. De iPhone 8/iPhone Edition komt naar verwachting naast de iPhone 7s uit en de analist verwacht dat 45 procent van de klanten zal kiezen voor het duurdere toestel.

Geheime wapens

Om kopers te overtuigen om meer uit te geven, heeft Apple een aantal geheime wapens zoals een edge-to-edge OLED-scherm met True Tone en functies zoals een 3D-camera met AR-mogelijkheden, Touch ID in het scherm geïntegreerd, gezichtsherkenning (hopelijk veiliger dan die van Samsung) en snelladen.

Reageer op artikel:
‘iPhone 8 minder duur dan gevreesd’
Sluiten