Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 april 2017

Geen iOS 10.3 voor iPhone 5, 5c of iPad 4? Probeer het via iTunes

Er is iets vreemds aan de hand met het vorige week uitgebrachte iOS 10.3. Sommige gebruikers van een ouder (32-bits) apparaat, zien de update niet op de gebruikelijke plaats onder het menu InstellingenAlgemeenSoftware-update staan.

Het gaat om de iPhone 5, 5c en iPad 4e generatie. iOS 10.3 is beschikbaar voor deze apparaten, maar dient via iTunes op een Mac of PC geïnstalleerd te worden. Een ‘over the air’ update is niet altijd mogelijk.

Het installeren van een update via iTunes is eenvoudig. Download iTunes, koppel de telefoon via USB aan een Mac of PC, klik op het telefoon-icoon linksboven en kies voor Werk bij.

Klik/tap voor groter.

Op nieuwere apparaten is iOS 10.3 wel direct te installeren. Waarom Apple de nieuwste versie van zijn besturings­systeem niet ‘over the air’ voor oudere apparaten beschikbaar heeft gesteld is onduidelijk. Mogelijk werkt een update zonder iTunes nog niet betrouwbaar op deze apparaten.

Reageer op artikel:
Geen iOS 10.3 voor iPhone 5, 5c of iPad 4? Probeer het via iTunes
Sluiten