iOS 10.3: bug activeert uitgeschakelde iCloud-diensten

Raymon op 05 april 2017 4 reacties Laatste door Macgb

Door een foutje in iOS 10.3 zijn bij een onbekend aantal gebruikers alle iCloud-diensten zoals notities, herinneringen en tabbladen geactiveerd, zelfs wanneer deze eerder waren gedeactiveerd. Apple adviseert te checken of de instellingen nog goed staan.

In iOS 10.3 zijn de iCloud-instellingen bovendien verplaatst. Je kunt deze nu helemaal bovenaan in de Instellingen-app vinden door op je eigen naam te tikken en in het volgende scherm te kiezen voor iCloud.

IMG_0012

Klik/tap voor groter.

De manier waarop Apple de bug bekend maakte, was nogal vreemd. Het bedrijf stuurde een aantal gebruikers een e-mail met het advies hun instellingen te checken. Dit riekte naar phishing, maar is een legitiem bericht.

From: iCloud <noreply@email.apple.com>
Subject: Please review your iCloud settings
Date: 04 April 2017 21:13:10 CEST
Reply-To: noreply@insideicloud.icloud.com

Dear …,
We discovered a bug in the recent iOS 10.3 software update that impacted a small number of iCloud users. This may have inadvertently reenabled some iCloud services that you had previously disabled on your device.

We suggest that you go to iCloud settings on your iOS device to make sure that only the services you’d like to use are enabled. Learn more about how to manage your iCloud settings or contact AppleCare with any questions.

The iCloud team

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

4 reacties

Profielfoto

Lauwrence op 05 april 2017

Heb ook nog een 10.3 bug te melden:

Bij opbouwen VPN verbinding bij meerdere clients valt WiFi weg, waardoor geen verbinding te maken is. Redelijk vervelend als je op VPN moet vertrouwen…

Bug is al bekend:

http://bit.ly/2o1iDXJ

Profielfoto

Shmoo op 05 april 2017

Gaat er ook nog wel eens een update zonder problemen bij Apple na 7 Bèta’s?

Profielfoto

Arjan E. op 05 april 2017

Gaat er ook nog wel eens een update zonder problemen bij Apple na 7 Bèta’s?

Simpel: nee!

Heb de hoop na iOS 9 al opgegeven.

Toch jammer dat ze maar blijven pushen om een update zo snel mogelijk uit te brengen, in dit geval zat er een veiligheidslek in, dus is het wat begrijpelijker, maar toch worden er vaak genoeg updates de hut in geslingerd, om vervolgens een week later weer een update uit te brengen voor bug fixing.

Profielfoto

Macgb op 05 april 2017

Bedankt voor de “heads-up”,
Stond idd e.e.a aan dat ik had uitgezet. (Overigens geen mailtje van Apple gehad)
Macgb

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?