Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 april 2017
Leestijd: 1 minuut

Kopiëren loont: Instagram Stories is Snapchat voorbij

Kopiëren loont. Facebook heeft de afgelopen tijd schaamteloos de Stories-functie van Snapchat gekopieerd en in al zijn apps gestopt. Binnen de Facebook-app en WhatsApp loopt het vooralsnog geen storm, maar binnen Instagram wel.

Volgens het sociale netwerk van Mark Zuckerberg gebruiken 200 miljoen mensen per dag Instagram Stories. Snapchat Stories worden dagelijks door 161 miljoen mensen gebruikt. Instagram is Snapchat voorbij.

Drie nieuwe functies voor Stories

Om dit succes te vieren, introduceert Instagram een aantal nieuwe functies. Deze zijn -je gelooft het niet- geïnspireerd op functies die Snapchat al heeft. Zo kunnen ontwerpers zelf geofilters voor steden aanleveren en wordt het mogelijk om een sticker te pinnen. Tot slot introduceert Instagram een selfie-sticker die je kunt maken en als mini-selfie op op een foto kunt plakken.

Geofilters, mini-selfies en pinned stickers – Klik/tap voor groter.

Instagram Direct ook vernieuwd

Daarnaast heeft Instagram zijn Direct-functie vernieuwd. Het is nu mogelijk om verdwijnende foto’s en video’s die vanzelf naar individuele gebruikers te sturen. Deze worden tussen conversaties van gebruikers geplaatst. De foto of video verdwijnt na ontvangst vanzelf, of kan nog één keer bekeken worden. De verzender krijgen een melding wanneer een screenshot wordt gemaakt.

Naast de Stories, heeft Instagram nu dus ook de volledige functionaliteit van Snapchat voor gebruikers onderling gekopieerd. Well done, Zuck.

Maar het hondenfilter blijft Snapchat exclusieve.

.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kopiëren loont: Instagram Stories is Snapchat voorbij
Sluiten