Kopiëren loont: Instagram Stories is Snapchat voorbij

4 reacties

Kopiëren loont. Facebook heeft de afgelopen tijd schaamteloos de Stories-functie van Snapchat gekopieerd en in al zijn apps gestopt. Binnen de Facebook-app en WhatsApp loopt het vooralsnog geen storm, maar binnen Instagram wel.

Volgens het sociale netwerk van Mark Zuckerberg gebruiken 200 miljoen mensen per dag Instagram Stories. Snapchat Stories worden dagelijks door 161 miljoen mensen gebruikt. Instagram is Snapchat voorbij.

Drie nieuwe functies voor Stories

Om dit succes te vieren, introduceert Instagram een aantal nieuwe functies. Deze zijn -je gelooft het niet- geïnspireerd op functies die Snapchat al heeft. Zo kunnen ontwerpers zelf geofilters voor steden aanleveren en wordt het mogelijk om een sticker te pinnen. Tot slot introduceert Instagram een selfie-sticker die je kunt maken en als mini-selfie op op een foto kunt plakken.

instagram nieuwe functies april 2017
Geofilters, mini-selfies en pinned stickers – Klik/tap voor groter.

Instagram Direct ook vernieuwd

Daarnaast heeft Instagram zijn Direct-functie vernieuwd. Het is nu mogelijk om verdwijnende foto’s en video’s die vanzelf naar individuele gebruikers te sturen. Deze worden tussen conversaties van gebruikers geplaatst. De foto of video verdwijnt na ontvangst vanzelf, of kan nog één keer bekeken worden. De verzender krijgen een melding wanneer een screenshot wordt gemaakt.

Naast de Stories, heeft Instagram nu dus ook de volledige functionaliteit van Snapchat voor gebruikers onderling gekopieerd. Well done, Zuck.

fb-snap-16x9
Maar het hondenfilter blijft Snapchat exclusieve.

.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Ik vind dat Facebook een gebrek aan zelfrespect vertoont.

 • Profielfoto
  polansky

  Was te verwachten natuurlijk.

  Snapchat zal uiteindelijk een stille dood sterven, ondanks dat het naar het schijnt miljarden waard te zijn. Niets meer dan een zeepbel in mijn ogen.

 • Profielfoto
  Humain

  Snap was toch uitgevonden om elkaar nude en porn te sturen zonder dat er bewijs zou blijven bestaan? Daar gebruikte mijn omgeving het immers voor:)

 • Profielfoto
  Vilscon

  Maar het hondenfilter blijft Snapchat exclusieve.

  En laten we het daar ook houden ja. Stom ding.;-)