iCentre-winkels komende dagen gesloten voor ombouw naar Amac

2 reacties

Onlangs nam Apple Premium Reseller Amac zijn branchegenoot iCentre over en nu wordt de overname ook aan de buitenkant van de winkels zichtbaar. Woensdag 12 en donderdag 13 april zullen de iCentre-winkels sluiten en verbouwd worden tot Amac.

Een aantal winkels zal alleen woensdag sluiten, terwijl andere locaties meer werk vereisen en ook donderdag dicht zijn. De iCentre-webshop is permanent gesloten, maar inloggen om facturen te downloaden is mogelijk.

Geen locaties geschrapt

Apple stelt strenge eisen aan het interieur van Apple Premium Resellers en dat heeft als voordeel dat de binnenkant van iCentre- en Amac-winkels al vrijwel identiek was. In veel gevallen zal het gaan om het installeren van een nieuw kassasysteem, een logo vervangen en wat andere kleine klusjes. Er worden geen winkellocaties geschrapt en er gaat ook geen werkgelegenheid verloren door de overname.

amac rotterdam 16x9
Interieur van de Amac Flagship Store in Rotterdam – Klik/tap voor groter.

Zowel iCentre als Amac hanteren drie jaar garantie op Apple-producten en Amac zal de garantie-afhandeling van aandoen die bij iCentre gedaan zijn overnemen. Ook een iMember-lidmaatschap dat bij iCentre afgesloten is, kan bij Amac worden gebruikt. Amac verkoopt in tegenstelling tot iCentre geen telefoonabonnementen en dat zal ook niet in de omgebouwde winkels doen.

 • Deze winkels sluiten 12 april en openen op 13 april: Amstelveen, Amsterdam CS, Arnhem, Bussum, Delft, Dordrecht, Ede, Groningen, Hilversum, Leeuwarden, Rotterdam Stationsplein en Tilburg.
 • Deze winkels zijn 13 april ook gesloten en openen weer op 14 april: Alkmaar, Almere, Emmen, Heerenveen, Hengelo, Hoorn, Leidschendam, Oss, Uitgeest, Utrecht, Wijchen en Zeist.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ow. Benieuwd of Mac mijn iCentre giftcard nog accepteert, daar staat nog 65 euro op.

 • Profielfoto
  me.com

  Absoluut, deze is weer in te wisselen bij een Amac filiaal:-)

  No worries. Amac heeft het goed voor elkaar (Ik zit zelf in de overname nu van iCentre naar Amac). Er is goed over na gedacht allemaal.:-)