Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 april 2017
Leestijd: 2 minuten

Google Maps krijgt Widget, iMessage-app en persoonlijke tijdlijn

Google Maps is voorzien van een aantal nieuwe functies die specifiek op iOS 10 gericht zijn. Zo is er een widget die een snelle routebeschrijving in het lockscreen weergeeft. Het wordt ook mogelijk om je huidige locatie te delen via een iMessage-app.

De persoonlijke tijdlijn was sinds 2015 op Android beschikbaar, maar komt nu ook naar iOS. De functie slaat alle plaatsen die je bezocht hebt op en maakt ze inzichtelijk zodat je bezochte plaatsen later kunt terugzoeken.

Google Maps heeft nu 4 widgets

Google Maps heeft nu maar liefst vier widgets. Er waren al widgets voor verkeer in de buurt, OV in de buurt en een die reistijden naar je werk of huis toont. De nieuwe widget geeft een geplande route stap voor stap weer op een telefoon die vergrendeld is. Je kunt ook een snel een nieuwe routebeschrijving via de widget maken.

De nieuwe widget (links) en tijdlijn (rechts) – Klik/tap voor groter.

Persoonlijke tijdlijn in de cloud

Een andere nieuwe functie is de tijdlijn. Google Maps kan wanneer je met een Google Account-aangemeld bent de bezochte locaties of gemaakte reizen (geplande routes) onthouden en per dag weergeven. Dit kan handig of leuk zijn om later op een gemaakte reis terug te blikken of de naam van een plaats die je hebt bezocht te achterhalen.

Bedenk je goed dat deze data bij Google in de cloud opgeslagen wordt. iOS heeft een soortgelijke functie die deze data op je apparaat opslaat. De functie zit goed verborgen onder Instellingen → Privacy → Locatievoorzieningen → Systeem → Veelbezochte locaties.

iMessage-app Google Maps

Tot slot heeft Google Maps nu ook een iMessage-app die je in staat stelt om je huidige locatie te delen en wanneer de ontvanger  je locatie aantikt, zal de Google Maps-app openen. Deze functie zit al in de berichten-app, maar opent Apple’s Kaarten-app. Verder functioneren de functies identiek.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Maps krijgt Widget, iMessage-app en persoonlijke tijdlijn
Sluiten