Google Maps onthoudt je parkeerplaats

13 reacties

Google Maps voor iOS biedt nu de mogelijkheid om de plaats waar je geparkeerd hebt op te slaan. Een nieuwe functie laat je de parkeerplaats markeren en geeft deze permanent weer met een label, adres en zelfs een streetview-foto.

Nadat je uit de auto stapt, kun je op de blauwe stip tikken en kiezen voor “Instellen als parkeerlocatie”. Google Maps houdt ook bij hoe lang je al geparkeerd staat. De functie is zowel op iOS als Android beschikbaar.

Android-versie is uitgebreider

De Android-versie van Google Maps heeft meer functionaliteit dan de iOS-versie. Ook bij het onthouden van je parkeerlocatie is dat het geval. Zo kan Google Maps op Android alerts geven wanneer je parkeertijd bijna op is. Daarnaast is het op Android mogelijk om aantekeningen toe te voegen, zoals de verdieping van een parkeergarage.

google maps parking 001
Klik/tap voor groter.

iOS 10 biedt vergelijkbare functie

In iOS 10 zit een native functie die kan onthouden waar je auto geparkeerd staat. Het grote verschil met Google Maps is dat Apple’s variant automatisch met de Kaarten-app werkt. iOS monitort wanneer de Bluetooth-verbinding met een autoradio en CarPlay-apparaat verbroken wordt en plaatst vervolgens een een pin met je parkeerlocatie. Deze optie is te vinden bij InstellingenKaartenParkeerlocatie.

ios10-parkeren-001
Klik/tap voor groter.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Jord

  Aangezien dit een handmatige actie is klinkt het niet heel handig. Als ik er al aan denk maak ik vaak een foto, heb je gelijk een accurate foto (geen streetviewfoto) en ook direct je locatie.

 • Profielfoto
  ro_me

  Hoe moet dat nu de volgende keer als mijn mobieltje niet bijhoudt hoelang ik nog aan parkeertijd heb of op welke verdieping van de parkeergarage is sta?

  En hoe hebben mij ouders dat in hemelsnaam gedaan vroeger? Hebben die echt gewoon de straatnaam onthouden? Of zelf op hun horloge gekeken? Misschien heeft mijn vader wel op de muur gekeken van de parkeergarage, daar waar staat; ‘bevindt zich op verdieping 3’.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Die functie bestaat eigenlijk al veel langer en zonder handmatige actie. Google Now geeft weer waar de wagen achtergelaten werd.

  Maar het is een feit dat mensen alsmaar lakser worden dankzij de technologie. Voor elke scheet in een fles is er wel een applicatie.

 • Profielfoto
  CitizenFour

  Google Maps bevat net als Kaarten de optie om automatisch de locatie op te slaan:

 • Profielfoto
  Wyodor

  Ook zonder auto werkt de functie.

  Ik heb de locatie van de koelkast ingesteld.

  Kan nu vanuit elke positie in huis de weg vinden naar een koud pilsje.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind dit soort dingen zo verschrikkelijk gevaarlijk gewoon. Als je een app nodig hebt om te onthouden waar je auto staat dan heb je echt wel een ander serieus probleem.

  Als je partner dit soort ongein gebruikt dan kun je toch beter een hamster of poes nemen.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Stel, je bent op vakantie met de wagen (en een sleurhut -klinkt bekend zeker Hollanders?) Je maakt een daguitstap naar een bepaalde stad en parkeerde je wagen ergens langs een weg op een parking. Je zwerft een hele dag door die stad en dan is het moment daar om terug te keren…. alleen,…. je wet de weg niet in die stad. Je kan dan lang de weg zoeken (ook al heb je een straatnaam) of in de app op de pin klikken en je de weg laten wijzen naar je wagen… of zie ik het dan zo verkeerd?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Wat iedereen er ook van vindt; ik vind het handig.

  Ja, vroeger zocht je ook je weg met een wegenkaart en/of stratenboek. Zal allemaal best; maar ik gebruik toch ook al decennialang gewoon lekker de navigatie.

 • Profielfoto
  cheque

  Dit doet Apple Maps al een poosje, ook voor de app Connected van BMW is dit heel gewoon.

 • Profielfoto
  Zakske

  Dit doet Apple Maps al een poosje, ook voor de app Connected van BMW is dit heel gewoon.

  Het artikel gaat nergens over, want je parkeerlocatie bewaren zit al jaren in Google Now. Ik moest in 2014 ergens in Antwerpen zijn, maar kon me niet meer herinneren in welke straat ik exact geparkeerd had. Toen in Google Maps opende om te kijken waar ik me bevond stond de locatie van m’n auto duidelijk aangegeven.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Haha.. Gelukkig maar. Anders had je misschien nu nog steeds daar ergens rondgelopen met een baard tot op je knieën.

 • Profielfoto
  bassbug

  Ach op zich handig.
  Zeker in een stad die je niet kent.

  Je hoeft het niet te gebruiken.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  @Wim… je hebt het tegen de verkeerde generatie Hollanders… Weinig Hollanders van onder de vijftig die nog met een sleurhut naar het oosten of zuiden trekken… Deze generaties kamperen met een tent, of gewoon in een huisje/hotel/resort.

  (Het afschaffen van het automatisch toekennen van het aanhangerrijbewijs zal er ook wat mee te maken hebben, nog even los van het imago van de sleurhut)