Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 april 2017

Google Maps onthoudt je parkeerplaats

Google Maps voor iOS biedt nu de mogelijkheid om de plaats waar je geparkeerd hebt op te slaan. Een nieuwe functie laat je de parkeerplaats markeren en geeft deze permanent weer met een label, adres en zelfs een streetview-foto.

Nadat je uit de auto stapt, kun je op de blauwe stip tikken en kiezen voor “Instellen als parkeerlocatie”. Google Maps houdt ook bij hoe lang je al geparkeerd staat. De functie is zowel op iOS als Android beschikbaar.

Android-versie is uitgebreider

De Android-versie van Google Maps heeft meer functionaliteit dan de iOS-versie. Ook bij het onthouden van je parkeerlocatie is dat het geval. Zo kan Google Maps op Android alerts geven wanneer je parkeertijd bijna op is. Daarnaast is het op Android mogelijk om aantekeningen toe te voegen, zoals de verdieping van een parkeergarage.

Klik/tap voor groter.

iOS 10 biedt vergelijkbare functie

In iOS 10 zit een native functie die kan onthouden waar je auto geparkeerd staat. Het grote verschil met Google Maps is dat Apple’s variant automatisch met de Kaarten-app werkt. iOS monitort wanneer de Bluetooth-verbinding met een autoradio en CarPlay-apparaat verbroken wordt en plaatst vervolgens een een pin met je parkeerlocatie. Deze optie is te vinden bij InstellingenKaartenParkeerlocatie.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Google Maps onthoudt je parkeerplaats
Sluiten