Google Foto’s ondersteunt eindelijk AirPlay

4 reacties

De nieuwste update voor Google Foto’s (versie 2.14) brengt eindelijk ondersteuning voor AirPlay. Zo kunnen foto’s en video’s die in de gratis app opgeslagen zijn via de Apple TV op een groot scherm bekeken worden. Tot vandaag kon dat niet full screen.

Opmerkelijk genoeg toont de App geen AirPlay-knop bij het bekijken van een foto of video. Je schakelt AirPlay gewoon via het bedieningspaneel van de iPhone in. Daarna worden foto’s full screen op je TV getoond.

Video-stabilitatie op komst

Google Foto’s bestaat in september twee jaar en wordt door veel iOS-gebruikers ingezet om ruimte te besparen. Alle foto’s kunnen namelijk in Google’s cloud opgeslagen worden. De Android-versie van Google Foto’s kreeg onlangs elektronische stabilisatie voor video’s. Op iOS is deze functie echter niet beschikbaar, waarschijnlijk volgt dit in een volgende update.

google foto's apparaten
Google Foto’s werkt op iOS, Android en in de browser.

Meer handige foto-apps van Google

Google heeft nog meer nuttige foto-apps in zijn assortiment. Kijk bijvoorbeeld eens naar Motion Stills, waarmee je makkelijk Live Foto’s samenvoegt en voorziet van stabilisatie. Tot slot is Google Fotoscan een snelle en goede manier om oude foto’s met je iPhone te digitaliseren.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Opmerkelijk genoeg toont de App geen AirPlay-knop bij het bekijken van een foto of video.

  Is dit opmerkelijk? Sinds wanneer doet Google meer dan het minimale om iOS te ondersteunen? Afwijkende en ingewikkelde UI. Geen Siri integratie. Geen PiP-integratie in Youtube.

  Maar goed, het hoeft van mij ook niet. Ik gebruik die troep niet. Ik houd niet van gratis producten. Je moet behoorlijk knettergek zijn wil je de foto’s van jou en jouw gezin op Google Foto’s zetten. Qua privacy is dat een van de domste dingen die je kunt doen.

 • Profielfoto
  ro_me

  Opmerkelijk genoeg toont de App geen AirPlay-knop bij het bekijken van een foto of video.

  Is dit opmerkelijk? Sinds wanneer doet Google meer dan het minimale om iOS te ondersteunen? Afwijkende en ingewikkelde UI. Geen Siri integratie. Geen PiP-integratie in Youtube.

  Maar goed, het hoeft van mij ook niet. Ik gebruik die troep niet. Ik houd niet van gratis producten. Je moet behoorlijk knettergek zijn wil je de foto’s van jou en jouw gezin op Google Foto’s zetten. Qua privacy is dat een van de domste dingen die je kunt doen.

  Google diensten zijn niet gratis! Je betaald Google terug door reclame te aanschouwen! De film vanavond op Veronica is ook niet gratis, 8 reclameblokken!

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Religie is een prachtig instrument … Zelfs in het domein der informatie technologie …

  Heb je wel eens de moeite genomen om de privacy statements tot de letter na te lezen? Of, heb je je wel eens verdiept in de mogelijkheden die je op de accountpagina’s van betreffende ondernemingen wordt geboden (in dit geval Google en Apple?)

  Een interessante kijk hierin:

  https://decentralize.today/apple-vs-google-vs-microsoft-which-company-handles-your-data-better-a7022bd452b1

  Mijn eigen onderzoek liet zien dat (ook mijn) aannames niet echt gestoeld zijn op realiteit, maar eerder op onderbuikgevoelens …

  Mijn gevoel zijn mij altijd dat Privacy en Apple zo ongeveer synoniem aan elkaar zijn. Totdat ik eind 2015 en in 2016 begon met een onderzoek (beroepshalve) naar clouddiensten, beveiliging, privacy en compliance …

  Een eye opener. Meer dan dat valt hierover niet te zeggen. De korte samenvatting in deze was dat Apple geen haar beter was dan haar concurrenten, ondanks de aanname dat dit wel het geval was. Sterker nog: de grote boeman (Google in mijn wereld), bleek het op het gebied van Privacy stukken beter te doen dan Apple of Microsoft. ALLEEN: je moet weten waar je moet klikken, maar zij waren in ieder geval open en eerlijk over wat ze deden met je data en … je hebt bij Google de mogelijkheid om enige controle over het datadelen uit te oefenen en/of zelfs bepaalde mechanismen uit te zetten. Iets wat bij noch bij Apple noch bij Microsoft kan …

  En zo was er een lijst met 32 punten waar mettertijd mijn beeld over “evel Google”, “copy cat Microsoft” en “evanglist Apple” toch moest bijstellen … Zo heilig bleek Cupertino namelijk niet te zijn …

  Dus de opmerkingen over je data niet aan Google toevertrouwen … Klinkt als een roep van een streng gelove Apple volger … Dat mag, dit is immers een Apple site. Maar ‘educate yourself’ kan u mogelijk helpen betere keuzes te maken op het gebied van IT …

  Zijn we immers vergeten dat bij de introductie van Yosemite in 2014 diverse Apple gebruikers klaagden over het feit dat allerlei zaken naar Apple gestuurd werden vanaf het OS en dat het niet duidelijk was wat er nu precies bij elkaar werd gesprokkeld? En … opeens werd de standaard in het leven geroepen om documenten, jawel, in “the cloud” op te slaan …

  De grote transformatie van Apple van een Opt-in onderneming naar een Opt-out onderneming … Geheel in lijn met de rest van de industrie …

  Ik kan hier een dik betoog houden over elk denkbaar aspect, business-wise en technology-wise. Maar dat gaat (te) ver. Zeker in de kader van “het gezellig houden”.

  Afgeven op de concurrent mag, als we maar scherp blijven en nooit vergeten dat Apple niet zozeer een geloofsovertuiging, maar een onderneming met winstoogmerk is (en blijft). Kortom, niet alles is goud dat bij Apple blinkt …

  Google en Microsoft ondersteunen voor een belangrijk deel inmiddels het Apple eco-systeem … Hoe anders is het met Apple? Wel eens bekeken hoe belabberd de ondersteuning van diverse kern-componenten en software is onder Windows of Android?

  En neen, niet omdat Windows of Android per se zo slecht zijn … Er is bijzonder weinig liefde gestoken in, bijvoorbeeld, iTunes voor Windows … Een draak van een programma …

  Waar Apple 64 bit propageerd op MacOS (en ook in PC land het gemeengoed is geworden), zijn er nog immer componenten 32bit in iTunes voor Windows. Quicktime is om zeep geholpen en de hele afhandeling van i-devices onder Windows is knullig om net geen l*llig te gebruiken …

  Linux gebruikers hebben gesmeekt om ondersteuning vanuit Apple, niets, nada …

  Kortom, ik vind het klasse dat Google Airplay ondersteund. Immers, Android is in 2016 en 2017 wederom gegroeid en het aandeel van iOS GEDAALD!

  (Android Q4 2015 iets van krappe 80%, Q3 2016: 86%, iOS 18.7% tegenover 12.5% in 2016)

  Apple heeft wat dat betreft een bijzonder arrogante houding. Waar Microsoft komt met Office, One Note en diverse andere applicaties voor ALLE PLATFORMEN, is er praktisch elk denkbare Wintel variant van opgekochte ondernemingen om zeep geholpen.

  Zijn we Emagic Logic 5.5.1 alweer vergeten? Bestond er voor zowel Windows als Apple …

  Als ik kijk naar Google of Microsoft apps in de iOS store dan is dat een redelijke portfolio, als ik kijk naar de zielige vertoning van Apple’s aanbod voor andere platformen, dan verbaas ik me tot de dag van vandaag dat Apple geen problemen heeft gekregen van mededingingsauthoriteiten … De distributiekanalen van Apple ondervinden steeds meer kritiek … Een mark-up van 25% of meer is natuurlijk krom.

  En volgens mij is er daarom ook meer en meer kritiek, ook van ontwikkelaars en uitgevers die niet meer hun producten via de App Store of andere content delivery mechanismen van Apple willen distribueren …

  Kortom, in mijn beleving is het gras momenteel in Cupertino behoorlijk door aan het geraken … De issues stapelen zich op en zo lijkt het wel heel erg veel op de giganten van afgelopen decenia, waarbij het onmogelijk leek dat deze zouden imploderen …

  Iets met hoogmoed …

  Hoe dan ook, terug naar de topic: fijn dat Google nu “EINDELIJK” Airplay ondersteund …

 • Profielfoto
  ro_me

  Het verdienmodel van Google en Apple is anders. Apple verdient hoofdzakelijk aan hardware, Google aan reclames en MS aan software. Apple verkoopt bijna geen software, MS relatief wijzig hardware en Google verkoopt de mensen die hun producten gebruiken aan adverteerders.