Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 april 2017

Geüpgrade Mac Pro-modellen nu te koop

Op dinsdag kondigde Apple aan te werken aan een compleet vernieuwde Mac Pro, maar tot die tijd moeten we het met de oude doen. Gelukkig biedt de machine vanaf nu wel meer waar voor je geld. De Mac Pro heeft namelijk een kleine specbump gekregen.

Het instapmodel van € 3.449 heeft nu 6 in plaats van 4 Intel Xeon-cores en snellere AMD FirePro D500 GPU’s. Ook het werkgeheugen is verhoogd. De Mac Pro komt standaard met 16 in plaats van 12GB RAM.

Het duurdere model kost nog steeds € 4.649, maar biedt nu 8 in plaats van 6 cores en snellere AMD FirePro D700 GPU’s. In wezen heeft Apple het oude instapmodel met 4 cores uitgefaseerd en wordt het voorheen duurdere model nu voor de instapprijs verkocht.

Klik/tap voor groter.

Naast de kleine specbump is er niets veranderd. Zo beschikt de Mac Pro nog niet over Thunderbolt 3 of USB-C. Als je er écht een nodig hebt, voelt het nu minder als geld in een bodemloze put storten. Volgend jaar wordt de Mac Pro echt weer de moeite waard, want Apple werkt aan een compleet nieuw en modulair model. (Zie → Compleet nieuwe Mac Pro in ontwikkeling)

Reageer op artikel:
Geüpgrade Mac Pro-modellen nu te koop
Sluiten