Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 april 2017

‘Eerste échte Fitbit-smartwatch kampt met productieproblemen’

Fitbit heeft er geen geheim van gemaakt dat het naast simpele fitnesstrackers ook een serieuze smartwatch wil maken. Het bedrijf kocht Pebble eind 2016 en gaat de software van de start-up waarschijnlijk als basis voor zijn smartwatch gebruiken.

Het lijkt echter niet zo goed te lopen. Twee bronnen binnen het bedrijf vertellen Yahoo over productieproblemen. De GPS functioneert slecht in de aluminium behuizing en de smartwatch is moeilijk waterdicht te krijgen.

De verkoop zou dit najaar moeten starten, maar het is de vraag of Fitbit dat haalt. De wearable wordt naar verluidt geplaagd door GPS-interferentie omdat de antenne niet op de juiste plek zit en de fabrikant krijgt de smartwatch maar moeilijk waterdicht. Mogelijk wordt het eerste model daarom niet waterbestendig.

De Pebble Time uit 2015.

Kruising tussen Apple Watch en Pebble

Er zijn nog geen afbeeldingen van de Fitbit-smartwatch, maar volgens de bronnen van Yahoo wordt het een aluminum unibody design met verwisselbare bandjes. Het scherm zou een helderheid van 1000 nits hebben, dat is vergelijkbaar met de Apple Watch. Het horloge zou daarnaast vier dagen op accu mee moeten gaan. De software is waarschijnlijk gebaseerd op PebbleOS.

Fitbit nam Pebble eind 2016 over, maar was alleen geïnteresseerd in de software. De hardware-engineers van Pebble verhuisden niet mee. Misschien had Fitbit ze nu toch kunnen gebruiken, want Pebble heeft meermaals succesvol een waterdichte smartwatch op de markt gebracht.

Reageer op artikel:
‘Eerste échte Fitbit-smartwatch kampt met productieproblemen’
Sluiten