Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 april 2017

Final Cut Pro: plugins voor 3D en VR gratis na overname Apple

Maakt Apple zich op voor de productie van 3D- en VR-beelden met Final Cut Pro X? Het bedrijf heeft Tim Dashwood, de maker van 360VR Toolbox voor Final Cut Pro, aangenomen. De software koste voorheen $ 1149 en is nu gratis verkrijgbaar.

360VR Toolbox maakt het mogelijk om 3D- en VR-beelden in Final Cut Pro te bewerken en met een Oculus Rift-bril te bekijken. Het is aannemelijk dat de functies in toekomstige versie van Final Cut Pro geïntegreerd worden.

Alle Dashwoord-software nu gratis

Dit wil ook zeggen dat Dashwood zijn aandacht voortaan zal richten op de ontwikkeling van Final Cut zelf en zijn plug-ins niet meer bij zal werken. De software nu daarom gratis. Het gaat om de volgende plug-ins:

Final Cut Pro en VR op Mac Pro

Het aannemen van Tim Dashwood wijst erop dat Apple in wil gaan zetten op de productie van Virtual Reality. Hoewel het bedrijf voor consumenten meer in Augmented Reality ziet, is er onder professionals vraag naar tools om VR te produceren. Onlangs beloofde Apple met een compleet nieuwe Mac Pro te komen. Waarschijnlijk wordt de productie van VR met Final Cut Pro één van de taken voor deze machine. Met Tim Dashwood heeft Apple in ieder geval een ervaren ontwikkelaar binnengehaald.

(Via: FCP.co)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Final Cut Pro: plugins voor 3D en VR gratis na overname Apple
Sluiten