Facebook test nieuwe Explore-feed in app

1 reactie

Diverse gebruikers van de Facebook-app zien een nieuwe feed verschijnen. Deze is onderaan de app te vinden en vervangt het Messenger-icoon door een icoon van een raket. De feed bevat populaire posts van pagina’s en accounts die je niet volgt.

De Explore-feed bevat alleen posts van pagina’s en niet van mensen. Het gaat om trending artikelen, foto’s en video’s van pagina’s in je eigen taal. Niet iedereen ziet de feed, het lijkt vooralsnog om een experiment te gaan.

De opmaak van de feed is ook anders. In plaats van volledige breedte, zijn de meeste berichten kleine kaarten. Alleen video’s worden soms over de volledige breedte van het scherm uitgerekt.

facebook-feed-new
Klik/tap voor groter.

Naast de nieuwe feed, hebben sommige gebruikers ook de mogelijkheid om berichten te plaatsen met grote tekst op een gekleurde achtergrond. De uitrol hiervan lijkt de laatste week begonnen te zijn en dit is wederom een experiment dat niet alle gebruikers zien.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    tuuur

    Een zoekfunctie om dingen terug te vinden zit ik eerder op te wachten, want door die stomme algoritmes veranderd iedere keer de (onlogische) nieuwslijn en vind je bij opnieuw de app openen dingen lang niet altijd terug