Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 20 april 2017
Leestijd: 2 minuten

Gelekte documenten bevestigen bestaan AR-bril Apple

Een bedrijfsarts die voor Apple werkt heeft een pijnlijke fout gemaakt. Door een rapport met incidenten die binnen Apple voorgevallen zijn per ongeluk naar meer dan 70 medewerkers te mailen, is het bestaan van een Apple AR/VR-bril min of meer bevestigd.

De Amerikaanse site Gizmodo kreeg het rapport doorgestuurd. Er wordt onder andere gesproken over medewerkers met pijnlijke ogen na het testen van een “BT4 Prototype”. Wat een Apple AR/VR-bril zou zijn.

AR/VR-bril met laser tracking

In een rapport van 21 februari lezen we dat er mogelijk gebruik wordt gemaakt van het volgen van de ogen door middel van een laser: “Na een gebruikerstest van het BT 4-prototype zei een gebruiker dat ze last van haar ogen had en dat ze de laser op verschillende momenten zag knipperen. Manager heeft haar naar een optometrist gestuurd en prototype meegenomen voor analyse.”

Er lijken verschillende iteraties in omloop te zijn die elkaar snel opvolgen. Uit een rapport van 4 maart: “Medewerker had pijnlijke ogen na met een nieuw prototype gewerkt te hebben. Hij zag ook dat een zegel op de behuizing verbroken was.” Een anonieme medewerker zegt tegen Gizmodo dat dit een prototype van een bril voor Augmented of Virtual Reality is.

Niet het prototype waar naar gerefereerd wordt in het artikel 😉

iPhone met AR-functies

In een interview zei Apple-CEO Tim Cook onlangs augmented reality als fundamentele techniek te zien. Het lijkt erop dat Apple AR door zijn producten wil verweven en niet voor één of twee simpele functies gaat. Apple investeert vaak fors in technieken die het als fundamenteel beschouwt. Wij verwachten tijdens WWDC 2017 (van 5 tot en met 9 juni) dan ook een ‘ARKit’ te zien waarmee ontwikkelaars AR-functies in hun apps kunnen opnemen.

Dit rijmt goed met de dubbele camera aan de achterkant van de iPhone 7 Plus, die nu vooral voor een scherptediepte-effect (Bokeh) gebruikt wordt. Door de verschillende brandpuntsafstanden van de lenzen kan de camera ook diepte-informatie vastleggen. Dat komt goed van pas bij augmented reality, dat een laagje over de echte wereld legt. Naar verluidt krijgt de volgende iPhone ook AR-functies die een opmaat naar een bril zouden zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gelekte documenten bevestigen bestaan AR-bril Apple
Sluiten