iOS 10.3.1 beschikbaar, fikst beveiligings­probleem in WiFi-chip

8 reacties

Apple houdt de vaart erin. Een week na de release van iOS 10.3 met APFS en Find my AirPods is nu iOS 10.3.1 beschikbaar, het is een kleine release van enkele tientallen megabytes met vooral bugfixes en opgeloste beveiligings­problemen.

In iOS 10.3.1 lost Apple een beveiligingsprobleem op dat kwaadwillenden in staat stelde om code via de Wi-Fi-chip uit te voeren. Details zijn schaars en worden later vrijgegeven, maar binnen Wi-Fi-bereik zijn blijkt genoeg.

Naast iOS 10.3.1 is ook iOS 10.3.2 als publieke beta beschikbaar. In deze versie worden bugs met CarPlay en Siri opgelost.

ios1031
Klik/tap voor groter.

Enkele oude iOS-apparaten hadden moeite met het ‘over te air’ installeren van iOS 10.3. We adviseren gebruikers van een iPhone 5, 5c of iPad 4e generatie die nog op iOS 10.2.1 zitten en geen update zien, het via iTunes te proberen. Oudere iOS-apparaten die inmiddels iOS 10.3 draaien, kunnen zonder problemen naar iOS 10.3.1 updaten.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Het zal aan mij liggen
  Ik heb op mijn iPad 4 iOS 10.3 public beta 7
  Heb ik iets gemist misschien

  Gr

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dan heb je heel wat gemist. Ik zou even je device van het beta-track afhalen (lees op https://beta.apple.com/sp/betaprogram/unenroll#ios hoe dat moet) en via iTunes naar 10.3.1 updaten.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Dank je wel voor je reactie Raymon

  Of ik mijn beta profile verwijder of niet
  Blijkbaar zit ik al op de laatste versie van iOS 10.3 public beta 7

 • Profielfoto
  App69

  Bèta 7?

 • Profielfoto
  Bart119

  Eergisteren had ik de update naar 10.3 gedaan, die verliep vlot en probleemloos. Vandaag de update naar 10.3.1 gedaan, maar dit was net even een ander verhaal.

  Via het toestel zelf lukte niet, dan maar aan iTunes gehangen. Dat duurde uiteindelijk een dik uur, maar uiteindelijk werkt alles nu toch.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zelfs op 32bit frikandellenmachines te downloaden over WiFi. Al moet je dan wel heel iOS opnieuw downloaden ipv een paar mb.

 • Profielfoto
  Bart119

  Ik heb een 64-bit exemplaar, en ik kreeg steeds de melding: wifi-verbinding vereist, terwijl ik met wifi verbonden was.

  Via iTunes is dan ook heel iOS erdoor gekomen in plaats van enkele mb

 • Profielfoto
  Lars

  Mijn iPhone 5c draait nog op iOS 10.2. iOS 10.3.1 staat nu wel bij software update, alleen update ik niet, omdat ik nog steeds wacht op de jailbreak ?