Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 april 2017

iOS 10.3.1 beschikbaar, fikst beveiligings­probleem in WiFi-chip

Apple houdt de vaart erin. Een week na de release van iOS 10.3 met APFS en Find my AirPods is nu iOS 10.3.1 beschikbaar, het is een kleine release van enkele tientallen megabytes met vooral bugfixes en opgeloste beveiligings­problemen.

In iOS 10.3.1 lost Apple een beveiligingsprobleem op dat kwaadwillenden in staat stelde om code via de Wi-Fi-chip uit te voeren. Details zijn schaars en worden later vrijgegeven, maar binnen Wi-Fi-bereik zijn blijkt genoeg.

Naast iOS 10.3.1 is ook iOS 10.3.2 als publieke beta beschikbaar. In deze versie worden bugs met CarPlay en Siri opgelost.

Klik/tap voor groter.

Enkele oude iOS-apparaten hadden moeite met het ‘over te air’ installeren van iOS 10.3. We adviseren gebruikers van een iPhone 5, 5c of iPad 4e generatie die nog op iOS 10.2.1 zitten en geen update zien, het via iTunes te proberen. Oudere iOS-apparaten die inmiddels iOS 10.3 draaien, kunnen zonder problemen naar iOS 10.3.1 updaten.

Reageer op artikel:
iOS 10.3.1 beschikbaar, fikst beveiligings­probleem in WiFi-chip
Sluiten