Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 april 2017

Bug in bedieningspaneel laat iedere iPhone crashen

Oops! Het blijkt kinderlijk eenvoudig om iedere iPhone of iPad voorzien van iOS 10.3.1 of nieuwer te laten crashen. Door een bug in het bedienings­paneel loopt de iPhone vast. Een herstart is noodzakelijk om het apparaat weer aan de praat te krijgen.

De crash onstaat wanneer het bedieningspaneel (control center) geopend wordt en de opties Night Shift, AirDrop en een app zoals rekenmachine tegelijk aangeraakt worden. Dit werk zowel op iPhone als iPad.

Getest op iOS 10.3.1 en 10.3.2

Een Italiaanse Twitter-gebruiker kwam per toeval achter de crash. De oorzaak is onduidelijk, maar wij konden de werking op een iPhone 7 met iOS 10.3.1 en de laatste publieke beta van iOS 10.3.2 verifiëren.

iPhone en iPad

Op de iPhone werkt de truc door de knoppen voor AirDrop, Night Shift en rekenmachine tegelijk in te houden. De iPad heeft geen knop voor rekenmachine, maar het werkt ook met de Timer-knop. Een iOS-apparaat zal vanzelf herstarten. Als dat te lang duurt, voer je een harde reset uit. Doe dit dit de aan/uit-knop en home-knop tegelijk in te houden. iPhone 7-gebruikers houden in plaats van de home-knop de onderste volumeknop ingedrukt.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Bug in bedieningspaneel laat iedere iPhone crashen
Sluiten