‘Apple Watch Series 3 komt in september’

18 reacties

De eerste Apple Watch moest 17 maanden op een opvolger wachten, maar naar verluidt keert Apple terug naar een jaarlijkse cyclus voor zijn slimme horloge. In september wordt -naast de nieuwe iPhone Edition– een Apple Watch Series 3 verwacht.

De focus zou liggen op betere prestaties en energie-efficiëntie, een voorwaarde om in de toekomst een 4G-modem in het horloge te integreren. De Watch zou dan onafhankelijker van de iPhone kunnen werken.

Afslankkuur en scherm altijd aan

Hoewel de Apple Watch over het algemeen een prima accuduur heeft, was Apple genoodzaakt de Series 2 iets dikker te maken om genoeg ruimte voor de GPS en een 32 procent grotere accu te hebben. De Apple Watch Series 3 kan dat zuinigere chips te gebruiken mogelijk weer wat dunner worden. Een andere veelgehoorde wens is een scherm dat altijd aanstaat, niet alleen bij het bewegen van je pols.

watch-inside-16x9
Klik/tap voor groter.

Bij de lancering van de Apple Watch Series 2 in september van 2016 introduceerde Apple ook de Apple Watch Series 1. Dit is een vernieuwde versie van de originele Apple Watch die geen GPS heeft en niet zwemproof is, maar heeft wel een scherpe prijs. Bij de lancering van de Series 3 zou het logisch zijn de Series 1 uit te faseren en de Series 2 als instapmodel te gaan verkopen.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind eigenlijk wel dat we toe zijn aan een set nieuwe bandjes. Zeker nu we de afgelopen dagen zoveel Mac en iMac Pro geluiden hebben gehad van Apple. De Apple Watch is compleet verwaarloosd op deze manier.

 • Profielfoto
  html-junky

  Shmoo, er zijn net nieuwe Apple Watch uitgekomen, zie deze link

  Denk dat de watch nog steeds potentie heeft als Apple dit allemaal waar kan maken

 • Profielfoto
  MrHammond

  Een 32% grotere wat?!?:-o

  ~ Oops. Dat moest ‘accu’ zijn. Gefikst, dank -Raymon

 • Profielfoto
  tuuur

  Deze begint toch wel een hebbedingetje te worden voor mij ?

 • Profielfoto
  SJEBloem

  Shmoo, er zijn net nieuwe Apple Watch uitgekomen, zie deze link

  Je kunt ervan uit gaan dat Shmoo hier zéér sarcastisch was.;-)

 • Profielfoto
  Max

  Het zou super zijn als de Apple Watch standalone kan werken.
  Maar 24/7 4G om je pols lijkt me ver van gezond, ook al is het maar je pols.

 • Profielfoto
  Shmoo

  En dit is niet ongezond?:razz:

 • Profielfoto
  xaddict

  Aub juist niet constant aan dat scherm. Krijg je allemaal van die idioten die nu in de bioscoop hun telefoon op maximale helderheid hebben staan tijdens de film (ga dan gewoon niet naar de film) óók nog met een pols zaklamp

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind juist wel dat je het scherm continu aan moet kunnen zetten. Vooral tijdens het sporten is dit handig. Steeds je arm zo overdreven omhoog moeten bewegen om het scherm te activeren is gewoon irritant en onnatuurlijk.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Als het scherm maar aanstaat als ik er naar kijk, dat is voor mij voldoende. Verder bedien ik mn Watch nog teveel met mn neus, daar moeten ze ook nog iets op vinden :/

 • Profielfoto
  Caszz

  Hahaha ja neus. Herkenbaar. Handen vol…

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Aub juist niet constant aan dat scherm. Krijg je allemaal van die idioten die nu in de bioscoop hun telefoon op maximale helderheid hebben staan tijdens de film (ga dan gewoon niet naar de film) óók nog met een pols zaklamp

  Ik zou graag zien dat Apple de zogenaamde Ambient Mode van Android Wear kopieert. Dan is het scherm altijd aan, maar zit ie in een soort gedimde zwart-wit modus, waarbij je bijvoorbeeld ook minder van je watchface ziet dan wanneer je horloge gewoon aan staat. AMOLED-schermen zijn daar bij uitstek geschikt voor.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  We kunnen wel praten over allerlei kleinigheden, maar ik vind dat het tijd wordt dat Apple eindelijk belangrijke nieuwe functies toevoegt aan de Apple Watch, nieuwe sensoren die écht belangrijke dingen gaan meten waar je voor sport en gezondheid echt wat aan hebt, zoals bloeddruk, zuurstofgehalte van het bloed en eventueel bloedsuikergehalte. Daar werd al over gepraat voordat de eerste Apple Watch uitkwam, maar het is nooit gerealiseerd. Dan zou Apple de Watch pas écht onmisbaar maken, terwijl het nu niet meer dan een aardig speledingetje is.

 • Profielfoto
  SvS

  We kunnen wel praten over allerlei kleinigheden, maar ik vind dat het tijd wordt dat Apple eindelijk belangrijke nieuwe functies toevoegt aan de Apple Watch, nieuwe sensoren die écht belangrijke dingen gaan meten waar je voor sport en gezondheid echt wat aan hebt, zoals bloeddruk, zuurstofgehalte van het bloed en eventueel bloedsuikergehalte. Daar werd al over gepraat voordat de eerste Apple Watch uitkwam, maar het is nooit gerealiseerd. Dan zou Apple de Watch pas écht onmisbaar maken, terwijl het nu niet meer dan een aardig speledingetje is.

  Ligt het bij jou al in het laadje of gebruik je het nog dagelijks?
  Ik zou het mooi vinden als de wijzers continu aanbleven, zoals het hoort bij een horloge.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Waarom zou dat scherm altijd aan moeten staan? Ga je nu dan constant naar je pols zitten kijken? Ik ben het me momenteel aan het inbeelden en vind het een heel vreemd zicht…

  Als je arm gewoon op zij ligt of je laat je armen naast je hangen en je kijkt niet op je Watch is het toch net goed dat het scherm uitgaat ivm accuduur… Zolang het maar meteen reageert als je naar je watch wilt kijken of er een notificatie of iets dergelijks is.

  In het geval van wat mijn geliefde robocop (@Shmoo) zegt:

  “Ik vind juist wel dat je het scherm continu aan moet kunnen zetten. Vooral tijdens het sporten is dit handig. Steeds je arm zo overdreven omhoog moeten bewegen om het scherm te activeren is gewoon irritant en onnatuurlijk.”

  Zou dit inderdaad interessant kunnen zijn. Maar maak er dan een functie van dat je het aan of af kan zetten…?:-)

 • Profielfoto
  Patrick

  Ach nee niet een jaarlijkse update:-( en dan zaken erin verwerken die vervolgens echt een grote stap vooruit zorgen bij weer een volgende versie. Zo blijf je bezig en wachten. Want waarom nu kopen als er volgend jaar pas echt iets gaat veranderen? Apple zou toch beter moeten weten.

 • Profielfoto
  SvS

  Waarom zou dat scherm altijd aan moeten staan? Ga je nu dan constant naar je pols zitten kijken? Ik ben het me momenteel aan het inbeelden en vind het een heel vreemd zicht…

  Zet twee personen naast elkaar, een met Apple Watch en een met een of ander smartwatch zoals Huawei Watch Classic. En welke pols vind je mooier? Die met zwarte blok aan pols of die met de wijzers. Juist.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Waarom zou dat scherm altijd aan moeten staan? Ga je nu dan constant naar je pols zitten kijken? Ik ben het me momenteel aan het inbeelden en vind het een heel vreemd zicht…

  Zet twee personen naast elkaar, een met Apple Watch en een met een of ander smartwatch zoals Huawei Watch Classic. En welke pols vind je mooier? Die met zwarte blok aan pols of die met de wijzers. Juist.

  Wat juist? Wat is nu je je statement? Ik vind die Apple Watch mooi, maar je antwoord gaat helemaal naast mijn originele post. Jij komt af met wat je het mooist vind, maar daar gaat het hier niet over.

  En trouwens, ik vind die Ceramic (witte) Apple watch best mooi. De Zwarte vind ik ook niet mis. Ik vind die Huawei watches ook mooi. Dus nee, het is niet dat ik sowieso Apple veren onder hun gat steek. Ik vind beide watches mooi. Maar nog eens, daar ging het niet over.

  Edit: Als je het hebt over het aan/uit dat je twee mensen naast elkaar zet, tjah, dat is nu eenmaal het ding aan een smartwatch, het is een “slimme horloge”. Je spaart batterij uit wanneer je er niet naar kijkt. Als je het wilt doen om je wijzers naar iemand anders toe te laten zien is dat toch ook maar pure show.