Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 april 2017

Apple test zelfrijdende auto’s in Californië

We hebben al even niets meer gehoord over Apple’s autoplannen, maar dat wil niet zeggen dat er geen ontwikkelingen zijn. Het bedrijf uit Cupertino heeft namelijk een licentie aangevraagd (en gekregen) voor het testen van zelfrijdende auto’s.

Dit blijkt uit een lijst op de website van de Department of Motor Vehicle (DMV) van de staat Californië. Naast Apple staan er nog 29 andere bedrijven en automakers op, zoals Google, Ford, Mercedes en Tesla.

Tests met zelfrijdend voertuig

De licentie stelt Apple in staat om zelfrijdende voertuigen op openbare wegen te testen. Blijkbaar is de iPhone-maker dat ook van plan. De DMV bevestigt tegenover Business Insider dat bedrijven alleen een dergelijke licentie aan hoeven te vragen wanneer ze ook echt willen gaan testen.

Er gingen jarenlang geruchten over een Apple Car die intern Project Titan zou heten. Op het toppunt zouden 1000 engineers aan het project werken, maar de ambities zouden vorig jaar zijn teruggebracht tot het ontwikkelen van software voor zelfrijdende voertuigen. Mogelijk is die nu klaar voor testritjes.

Tim Cook en John Liu, CEO van Didi Chuxing.

Nieuwe buren ook betrokken?

Tim Cook maakte geen geheim van het project en kan in komende interviews nieuwe vragen over Apple’s autoplannen verwachten. Wij vermoeden overigens dat Didi Chuxing bij het project betrokken is. Apple investeerde vorig jaar fors in deze Chinese Uber-concurrent en het opende onlangs een laboratorium voor onderzoek naar technologie voor autonoom rijden.

(Zie → Apple’s nieuwe buren: Een laboratorium voor zelfrijdende auto’s)

(Via: Business Insider)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple test zelfrijdende auto’s in Californië
Sluiten