Apple Store vervangt defecte iPad 4 door iPad Air 2

6 reacties

Het bij een Apple Store inleveren van een defecte iPad 4 (uit 2012) kan resulteren in vervanging door een iPad Air 2. Apple vervangt de oude iPad-modellen door een nieuwer model (uit 2014) omdat de iPad 4 niet meer gemaakt wordt of voorradig is.

Dit blijkt uit een memo aan Apple Store-personeel die 9to5Mac heeft ingezien. De iPad Air 2 is een krachtige tablet die niet meer verkocht wordt, maar in tegenstelling tot de iPad 4e generatie nog prima mee kan.

Reparatie buiten garantie

Het gaat om reparaties buiten de garantie, waarbij Apple voor een vast bedrag de volledige iPad vervangt door een remanufactured model. Geen enkele iPad 4 heeft nog garantie, dus wordt voor een bedrag van € 351,10 omgeruild voor een iPad Air 2.

De iPad Air 2 is op alle vlakken moderner dan de iPad 4. Zo is de chip een 64-bits Apple A8 in plaats van 32-bits Apple A6, die waarschijnlijk niet compatibel met iOS 11 is. Daarnaast is de iPad Air 2 voorzien van Touch ID en een beter scherm.

iPad4nieuw
De iPad 4 uit 2012.

iPad 5 (2017) is opvolger iPad Air 2

Bedenk voordat je een iPad 4 in een bak met water gooit, dat je voor € 409 ook een iPad 5 (uit 2017) kunt kopen. Dit is de opvolger van de iPad Air 2 en heeft een snelle A9-chip helderder scherm.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  freewel

  Betekend dit dat ik dit ook kan doen met een ipad 4 met een slechte accu?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Is alleen in Amerika!

 • Profielfoto
  html-junky

  Volgens mij is dit een hoax

 • Profielfoto
  Tegenwind

  Mag ook wel voor het geld! Nu heb ik geen direct inzicht in wat de prijs hiervoor was, maar niemand die goed bij z’n hoofd is zou dat bedrag nog neer gaan tellen voor een ‘nieuwe’ refurbished, afgekauwde gen.4:razz:

 • Profielfoto
  Niels

  “Whether or not you get an upgrade to an iPad Air 2 will depend on stock in your region.”

  Is dus geen standaard beleid en voor dat vaste bedrag kun je net zo goed een nieuwe iPad kopen bij Apple of een iPad Air 2 bij winkels als Mediamarkt, etc. die nu van oude voorraden proberen af te komen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  https://www.apple.com/nl/shop/browse/home/specialdeals/ipad/ipad_air_2/wi_fi

  Volgens mij kun je die iPad Air 2 ook gewoon bij Apple kopen zonder dat je iPad 4 stuk is.:evil:

  Je krijgt dus gewoon een panda in de zak van Apple.