Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 13 april 2017

Medische doorbraak? ‘Apple ontwikkelt prikloze bloedsuikermeter’

Volgens informatie van de Amerikaanse nieuwszender CNBC is Apple dichtbij een medische doorbraak. Het bedrijf zou de ontwikkeling van een optische bloed­suiker­meter zo goed als afgerond hebben en test deze momenteel in San Francisco.

Diabetespatienten (suikerziekte) die insuline gebruiken, moeten meermaals per dag een vingerprik uitvoeren om hun bloedsuiker te meten. Een optische bloedsuikermeter in de Apple Watch zou prikken overbodig maken.

Al vijf jaar in ontwikkeling

Volgens bronnen die dichtbij het vuur staan, is de sensor al vijf jaar in ontwikkeling. Steve Jobs zou in 2010 al met het idee gekomen zijn en vijf jaar geleden begon de ontwikkeling door een team van ongeveer 30 mensen. De afgelopen jaren is dit aangevuld met biomedische experts van vooraanstaande Amerikaanse bedrijven als Vital Connect, Masimo Corp, Sano, Medtronic, en C8 Medisensors.

Klik/tap voor groter.

Klinische validatie kost tijd

Er wordt door diverse bedrijven al jaren gewerkt aan het ontwikkelen van een prikloze bloedsuikermeter. Het is een uitdaging die honderden miljoenen en veel tijd kost. Met een enorme berg cash en een Apple Watch die om nieuwe functies vraagt, is Apple in een goede positie om dit voor elkaar te krijgen. De sensor zou van de Apple Watch een medisch hulpmiddel maken dat klinische validaite ondergaat. Verwacht het daarom niet binnen enkele maanden.

Een optische sensor die het bloed­suikerniveau door de huid meet zou het leven van diabetespatienten niet alleen aangenamer maken, maar ook doorlopende metingen voor nieuw onderzoek mogelijk maken. De Apple Watch zou voor een stuk meer mensen een must-have worden. Apple-CEO Tim Cook zei eerder al dat de Apple Watch het waarschuwingslampje voor je lichaam moet worden en met de in september geïntroduceerde Apple Watch Series 2 zet Apple meer dan ooit in op sport en gezondheid.

Reageer op artikel:
Medische doorbraak? ‘Apple ontwikkelt prikloze bloedsuikermeter’
Sluiten