Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 april 2017

Apple komt dit jaar met een ‘iMac Pro’

Apple zal nog dit jaar een ‘iMac Pro’ lanceren. Apple’s marketingman Phil Schiller zegt tegen diverse Amerikaanse journalisten dat er grote plannen voor de iMac zijn en dat er dit jaar nieuwe configuraties komen, waaronder een voor power users en professionals.

Het nieuws werd tijdens een bijeenkomst in Cupertino bekendgemaakt. De naam ‘iMac Pro’ staat overigens niet vast en Apple wilde niet toelichten hoe de op professionals gerichte iMacs er precies uit gaan zien.

Prestaties en schaalbare opslag

Hoewel andere fabrikanten zoals Microsoft grote desktops met een touch screen uitbrengen, zegt Apple dat er geen touch screen op het programma staat. Volgens de fabrikant zijn de meeste professionals niet geïnteresseerd in een touch screen, maar wel in goede prestaties en schaalbare opslag. Krachtige GPU’s en verwisselbare SSD’s zijn momenteel afwezig in de iMac.

De iMac en de Microsoft Surface Studio – Klik/tap voor groter.

30 procent gebruikt pro-apps

Uit Apple’s research blijkt dat 15 procent van alle Mac-gebruikers bijna dagelijks een professionele applicatie opstart. Denk hierbij aan software voor maken van muziek, bewerken van video, grafisch ontwerp en development. Nog eens 15 procent doet dit minimaal één keer per week. Ongeveer 30 procent van de Mac-gebruikers is als professional aan te merken. De meeste professionals gebruiken overigens een MacBook. Volgens Apple is de verdeling laptop/desktop ongeveer 80/20%.

Apple benadrukte ook dat het bedreven teams heeft die dagelijks aan professionele apps als Final Cut Pro X en Logic Pro X werken. “We nemen op dit gebied echt geen gas terug”, benadrukte Phil Schiller.

Logic Pro X in een geluidsstudio – Klik/tap voor groter.

Mac Pro krijgt nieuw ontwerp

Naast een ‘iMac Pro’ werkt Apple ook een aan compleet herontwerp van de Mac Pro en een scherm voor professionals. Dit zal echter niet dit jaar beschikbaar zijn (Zie → Apple werkt aan compleet nieuwe Mac Pro).

Reageer op artikel:
Apple komt dit jaar met een ‘iMac Pro’
Sluiten