Apple komt dit jaar met een ‘iMac Pro’

31 reacties

Apple zal nog dit jaar een ‘iMac Pro’ lanceren. Apple’s marketingman Phil Schiller zegt tegen diverse Amerikaanse journalisten dat er grote plannen voor de iMac zijn en dat er dit jaar nieuwe configuraties komen, waaronder een voor power users en professionals.

Het nieuws werd tijdens een bijeenkomst in Cupertino bekendgemaakt. De naam ‘iMac Pro’ staat overigens niet vast en Apple wilde niet toelichten hoe de op professionals gerichte iMacs er precies uit gaan zien.

Prestaties en schaalbare opslag

Hoewel andere fabrikanten zoals Microsoft grote desktops met een touch screen uitbrengen, zegt Apple dat er geen touch screen op het programma staat. Volgens de fabrikant zijn de meeste professionals niet geïnteresseerd in een touch screen, maar wel in goede prestaties en schaalbare opslag. Krachtige GPU’s en verwisselbare SSD’s zijn momenteel afwezig in de iMac.

surface-imac-16x9
De iMac en de Microsoft Surface Studio – Klik/tap voor groter.

30 procent gebruikt pro-apps

Uit Apple’s research blijkt dat 15 procent van alle Mac-gebruikers bijna dagelijks een professionele applicatie opstart. Denk hierbij aan software voor maken van muziek, bewerken van video, grafisch ontwerp en development. Nog eens 15 procent doet dit minimaal één keer per week. Ongeveer 30 procent van de Mac-gebruikers is als professional aan te merken. De meeste professionals gebruiken overigens een MacBook. Volgens Apple is de verdeling laptop/desktop ongeveer 80/20%.

Apple benadrukte ook dat het bedreven teams heeft die dagelijks aan professionele apps als Final Cut Pro X en Logic Pro X werken. “We nemen op dit gebied echt geen gas terug”, benadrukte Phil Schiller.

logic-producer-16x9
Logic Pro X in een geluidsstudio – Klik/tap voor groter.

Mac Pro krijgt nieuw ontwerp

Naast een ‘iMac Pro’ werkt Apple ook een aan compleet herontwerp van de Mac Pro en een scherm voor professionals. Dit zal echter niet dit jaar beschikbaar zijn (Zie → Apple werkt aan compleet nieuwe Mac Pro).

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  Furbz

  Bietje snel hoop ik! Ik wacht op een dikke config die dikker (dit maal fysiek)
  mag zijn dan de huidige lijn. #zinin!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Haha, nu gaan we weer op deze tour verder na het hele ‘Air’ gebeuren.

  We weten nu dus al bijvoorbaat dat je gewoon fucked bent wanneer je als consument of iets daar boven een ‘gewone’ 27″ iMac nodig hebt met 2017 specs. Die generatie machine wat op dit moment eigenlijk gewoon een 2015 krachtpassertje is zal bewust worden afgeremd in de volgende generatie om een gat te slaan richting de iMac Pro. Ik denk dan aan, geen vooruitgang in het display dan dat er nu al inzit. het verliezen van de RAM poort, deze wordt dichtgemaakt zoals bij de 21″ want dat heb je dan niet meer nodig als consument en verder krijg je alleen een betere processor, standaard 256SSD en wat USB-C en friemel-aansluitingen op je ‘gewone’ 27″ iMac. De 21″ iMac zal ook veel verliezen en wordt waarschijnlijk helemaal uitgedund om mensen te laten upgraden naar die standaard 27″ iMac omdat een fatsoenlijke 21″ iMac op dit moment ook al aan de prijs zit van een 27″ instap en als je dan moet kiezen dan kies je natuurlijk altijd voor het formaat display. Meer ruimte, makkelijker met twee vensters naast elkaar werken.

  Terwijl de iMac Pro, die krijgt dan een vergelijkbaar display als de MacBook Pro en dat LG monitortje met al die helderheid B.S. en True Tone weet ik veel ongein. Sexy speakers op 4 hoeken van je iMac en een steen in de doos die je op de voet van de iMac moet leggen want anders kiept hij om tijdens het exporteren van video.

  Kortom, de gewone mensen zijn straks de lul alleen omdat de Pro jongens niet begrijpen wat ze (tegenwoordig) moeten kopen en Apple geen labeltje Pro op een product had geplakt zodat ze niet doorhadden wat de bedoeling was.
  Let maar op, als je straks die iMac Pro gaat vergelijken met een huidige 27″ iMac met alle meeprijs opties geactiveerd dan kom je op waarschijnlijk ongeveer dezelfde computer uit alleen dan met 2017 specs ipv 2015 specs. Het enige verschil zal dan zijn het display, speakers en een iets betere grafische kaart. <— alles dat ook gewoon in een upgrade van de huidige 27" iMac ook had gekund zonder Pro labeltje er achter.

 • Profielfoto
  goulashkanone

  Ik hoop dat ze een beetje terugkomen van dat totaal onmogelijk maken van upgrades d.m.v onderdelen vast solderen en lijmen. Je moet toch gewoon een upgrade kunnen uitvoeren bij een 3-4-5 jaar oude iMac of Macbook?
  Dat zijn ze de afgelopen jaren stelselmatig aan het tegenwerken/onmogelijk aan het maken. Ik denk dat ze daar toch wel heel wat kwaad bloed mee zetten.

 • Profielfoto
  Nikita

  Een upgrade uitvoeren is bij Apple het hele ding vervangen. Beetje zonde van de andere onderdelen (die feitelijk gewoon worden weggegooid > om over de benodigde grondstoffen nog maar te zwijgen). Hopelijk komen ze er snel achter dat het vanuit een ecologisch oogpunt niet handig is (en daar scoren ze toch ook graag mee, hoe ‘groen’ Apple wel niet is?)

 • Profielfoto
  Furbz

  Ik ben benieuwd wat ze gaan doen na dit statement. Ergens moet de
  ‘klachtenregen’ natuurlijk wel binnen gekomen zijn. Wellicht een nieuwe koers.

 • Profielfoto
  whaha

  Ik deel de hoop van Nikita, terwijl ik de scepsis van Shmoo erken.
  Die huidige instap-modellen met vastgezette RAM en traditionele harde schijven zijn belachelijk.
  Als niet alle modellen standaard een SSD krijgen, dan mogen ze op zijn minst anders heten – oh wacht, dat gaan ze dus waarschijnlijk ook juist doen, maar dan op de verkeerde manier…

 • Profielfoto
  DaveFlash

  HAHAH, Cynisme ten top meneer Shmoo. maar je hebt wel een punt, want wat ben ik maar al te blij dat ik niet voor die eerste generatie 27 inch retina 5k iMac ben gegaan in 2014, maar nog bij de plaatselijke APR de topconfiguratie ervoor, zonder retina scherm, kon kopen met alle uitbreidingen…. Want o.a. de videokaart (AMD) in de retina iMac is om van te huilen…

 • Profielfoto
  KR1275

  Een upgrade uitvoeren is bij Apple het hele ding vervangen. Beetje zonde van de andere onderdelen (die feitelijk gewoon worden weggegooid > om over de benodigde grondstoffen nog maar te zwijgen). Hopelijk komen ze er snel achter dat het vanuit een ecologisch oogpunt niet handig is (en daar scoren ze toch ook graag mee, hoe ‘groen’ Apple wel niet is?)

  Vroeger werden ook onderdelen gewoon vervangen. Repareren is iets voor hobbyisten. 9 van de 10 keer is het defect een kapotte condensator: paar cent en soldeerwerk. Maar dat doen werkplaatsen niet, ook vroeger niet. Ze vervangen de hele board. Met autoreparatie hetzelfde.

  De keuze van Apple door alles vast te solderen, is wel te verklaren: een board met daarop alles vastgesoldeerd is veel goedkoper te produceren dat een board met insteekelementen. De board kan zo bijvoorbeeld in een andere fabriek gemaakt worden en op een andere locatie worden ingebracht. Goedkoper dus. Ik reken er niet op dat het ooit weer wordt, zoals een paar jaar geleden.

 • Profielfoto
  checkpointx

  Ik ben een paar jaar geleden van windows naar Mac gegaan omdat dingen op de mac beter geregeld/simpler waren. Sindsdien heb ik de performance alleen maar enorm slecht zien worden (prijs/snelheid) en kun je steeds minder zelf uitbreiden of vervangen aan macs.

  In de tussentijd is Windows een stuk stabieler/volwassener geworden en de hardware is zo enorm veel sneller dan voor macs. Ik heb hier een eenvoudig linux servertje staan met vrijwel dezelfde specs als mijn 3600 euro kostende imac van 2 jaar geleden, heeft al met al zon 700-800 euro gekost.

  Helaas maar waar, de tijd van de mac is over aan het gaan.

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Het enigste wat Apple nu moet doen, is een iMac maken die:
  – goedkoper is
  – standaard een SSD (Samsung evo) aan boord heeft en bij uitbreiding sneller flash geheugen
  – makkelijk open te maken is
  – onderdelen bevat die vlot te vervangen zijn

  Als ze dat doen, gaan ze heel wat klanten winnen in heel wat marktsegmenten. Nu maar blijven wachten en uitstellen op iets waar niemand op zit te wachten… ik hoop van harte dat het hen klanten kost zodat ze eindelijk de boodschap zullen begrijpen.

  Ik zeg dit als systeembeheerder van een school met meer dan 500 Apple computers die het meer dan beu is welke koers Apple nu op hardwarevlak vaart!

 • Profielfoto
  JJmac

  Ik ben bang dat het woord Pro ons € 500 euro extra gaat kosten.

 • Profielfoto
  MacDave

  Heeeelemaal eens met alle kritiek hier. Inmiddels na 15 jaar apple zit ik hier nu 3 maanden te tokkelen op een windows 10 pc met specd waarvan je oren gaan suizen! Draait heeeerlijk en supersnel en dat voor.. jawel.. 1400 euro.

  Ik hoop dat Apple snel een attitude wissel doorvoert want fan ga ik mss weer macs kopen. Tot het zover is blijf ik rustig verder tokkelen want ik heb het nog steeds niet verteerd dat ik m’n prachtige reeds verkochte imac niet mocht uitbreiden wat ram betreft….

 • Profielfoto
  knekkie

  Zal het een kantelbare iMac worden met een scherm dat Apple Pencil geschikt is?

  Geen touch screen hoeft geen probleem te zijn. Daarvoor kan je je iPad of Magic trackpad gebruiken.

  Ik ben benieuwd hoe de iMac Pro zich gaat onderscheiden van de Surface Studio. (waarvan als reply op de iMac Pro alsnog een Surface Studio Pro versie van uitgebracht kan worden die meer pit heeft dan de iMac Pro)

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Eens met iedereen!
  We willen zelf kunnen upgraden!
  We willen betere specs en uiteraard alleen SSD!
  En het moet ook nog 40% goedkoper!
  Anders zijn we binnen 2 jaar allemaal over op Windows.
  Zetten we er zelf wel Mac OS op.

 • Profielfoto
  pannekoek

  HAHAHA, nee toch. Niet weer een i product met Pro sticker.

  iPhone Pro (+€300)
  iWatch Pro (to be announced soon)
  iRouter Pro (als opvolger van er Airport, want AIR doen we niet meer)

  Waar zitten ze met hun hoofd? Zeker weer te lang in de Touch Bar zitten zuipen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Pro is de nieuwe marketing hype binnen Apple.

  Wij kopen het blind en Apple lacht zich gek.
  Wie wil nou niet met de pro editie van een Apple product pronken… Eh… Werken denk Tim. Dunner minder aansluitingen want het kan ook via wifi of via ons eigen kabeltjes. Cant innovate my ass roept Phill.

  Lachen bij Apple

 • Profielfoto
  goulashkanone

  Eens met iedereen!
  We willen zelf kunnen upgraden!
  We willen betere specs en uiteraard alleen SSD!
  En het moet ook nog 40% goedkoper!
  Anders zijn we binnen 2 jaar allemaal over op Windows.
  Zetten we er zelf wel Mac OS op.

  Dat “Hackingtosh” gedoe, moet je niet te veel overschatten.

  Ik heb vorig jaar een complete nieuwe pc gebouwd, bestaande uit allemaal onderdelen die “goedgekeurd” zijn voor gebruik met Hackintosh.
  Het resultaat was toch teleurstellend. Bepaalde onderdelen werken net niet goed of gewoon niet, waardoor het gebruik van OSX op deze manier flink tegenvalt.
  Ik heb mij er van te voren goed in verdiept, en tijdens het installeren veel hulp gevraagd van de ervaren mensen op de verschillende fora. Blijkt dat veel mensen het van te voren erg mooi maken, maar als het erop aankomt, blijkt het toch allemaal even ietsje minder. Er zijn nogal wat dingetjes die niet lekker werken en daar kom je pas achter als je het zelf uitprobeerd, want uit die gemeenschap willen ze het laten lijken of het appeltje eitje is, maar dat klopt gewoon niet.
  Na een maand klungelen, met hulp van ervaren Hackingtosher’s, besloten om de pc weer te verkopen, want meerdere problemen konden (nog) niet opgelost worden.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Volgens mij is er helemaal niks gezegd over “iMac Pro”, maar Phil S had het over “configurations of iMac specifically with the pro customer in mind”.

  Met elke update krijgen ook de goedkopere modellen krachtiger hardware, dus ik zou me geen zorgen maken. Alleen 21% BTW en de koers van de USD, die maken het helaas extra duur hier. Maar ja, de wisselkoers kan straks weer anders liggen.

  Het feit dat er krachtigere 27″ configuraties komen maakt het alleen maar onwaarschijnlijker dat de 27″ modellen hun uitbreidbare RAM verliezen.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  @fredmatrack: houden die 500 macs er dan mee op het te doen? Volgens mij is er met de Total Cost of Ownership van macs weinig mis, het beheer schijnt en stuk minder arbeidsintensief te zijn. Maar ik wil wel geloven dat er via chromebooks behoorlijk te bezuinigen is.

  Vroeger waren macs inderdaad goedkoper. Maar toen stond de euro nog een heel stuk hoger. En de BTW was lager.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  fredmatrack 3 uur geleden
  Het enigste wat Apple nu moet doen, is een iMac maken die:
  – goedkoper is
  – standaard een SSD (Samsung evo) aan boord heeft en bij uitbreiding sneller flash geheugen
  – makkelijk open te maken is
  – onderdelen bevat die vlot te vervangen zijn

  Als ze dat doen, gaan ze heel wat klanten winnen in heel wat marktsegmenten. Nu maar blijven wachten en uitstellen op iets waar niemand op zit te wachten… ik hoop van harte dat het hen klanten kost zodat ze eindelijk de boodschap zullen begrijpen.

  Ik zeg dit als systeembeheerder van een school met meer dan 500 Apple computers die het meer dan beu is welke koers Apple nu op hardwarevlak vaart!

  Hier ben ik het absoluut mee eens! Ik ben al even aan het wachten om een nieuwe Mac te kopen, de nieuwe Macbook pro 2016 zie ik niet meteen zitten en de Mac Pro is al weer 4j oud…

  @Pannekoek: gij heb uwe naam ni gestolen, ge zijt ne pannekoek!

  Over het artikel (Mac Pro gedeelte): Ze gaan de Mac Pro een nieuw ontwerp geven. Maw, ze hebben gemerkt dat het huidige 2013 model niet werkt (qua upgraden van videokaart,processor,…) en gaan dus voor iets nieuws. Ik vraag mij af in hoeverre de upgrades mogelijk gaan zijn, wellicht zullen ze hier toch wel over nagedacht hebben (hopelijk). Of, ze maken het gewoon nog meer onvriendelijker om te upgraden, dat kan ook natuurlijk. En ik weet dat je in principe the cpu van de Mac Pro 2013 kan upgraden, maar het is nu niet echt gebruiksvriendelijk te noemen…

  Verder vraag ik mij soms af wat sommige hier op een Apple forum doen. Je kan best kritiek geven maar sommige zie ik op elk artikel Apple altijd afbreken. Maar hey, als dat je gelukkig maakt, waarom ook niet:-)

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  ‘Pro’ is het nieuwe ‘air’? Nutteloze kreet want echt heel Pro is Apple niet meer. It doesn’t make it for professionals if you call it pro! You have to make it pro!

 • Profielfoto
  macha

  The l?

 • Profielfoto
  macha

  die foto zegt genoeg. dat hangbuikzwijn is natuurlijk een lachertje.
  en nu ze niet meer cutting edge producten maken gaan ze ineens ruim van te voren aankondigen dat ze met nieuwe producten komen om te voorkomen dat we overstappen. er is geen kapitein meer daar.

 • Profielfoto
  polansky

  Bij voorbaat is de komende iMac nu al een fail

  De sukkels bij Apple laten het gewoon gebeuren terwijl de verkopen van MS Surface lijn door het dak gaan.

  “Volgens de fabrikant zijn de meeste professionals niet geïnteresseerd in een touch screen,

  Maar goed, weten we dus dat we van Apple als creatief professional, zoals fotografen en illustratoren weinig meer hoeven te verwachten.

  Wel lief dat Apple zo Wacom (sinds afgelopen jaar a Samsung Company) nog wat wil helpen om hun Cintiq lijn in leven te houden…. Terwijl de meeste van deze gebruikers nou juist graag van die snoerenboel afwillen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Als graphic designer heb ik niet echt nood aan een touchscreen om eerlijk te zijn. Maar mss zijn mijn behoeften ook anders dan een andere graphic designer. Ook wil ik geen vuile vingervlekken op mijn scherm als ik foto’s bewerk in photoshop. Het kan leuk zijn om wat beats te maken in Logic Pro. Dat wel. Maar verder lijkt me dat echt onnodig. Beats kan ik trouwens ook nog maken op mijn iPad of gewoon via een veel completer alternatief zoals de Native Instrument Machine…

  Illustrator gebruik ik niet zoveel, maar ik kan me niet meteen inbeelden waarom ik een touchscreen zou nodig hebben. Tenzij gebruik met een pen eventueel? Maar dat is al totaal iets anders.

  Verder lijkt het mij leuk om een foto in en uit te zoomen door middel van de “pinch” techniek met je vingers. Zelfde voor google maps. Maar nee, verder zegt het mij niks. Uiteindelijk gebruik ik meestal mijn Wacom Intuos tablet waar ik heel tevreden over ben. Of ik gebruik het magic trackpad als ik wat wil vegen/swipen…

  De surface Studio ziet er wel heel mooi uit. En ik denk dat het voor een paar gebruikers ook goed zal dienen. Echter komt het een heleboel kracht te kort, waardoor grafische professionals snel zullen afhaken. Dat is al in meerdere reviews op youtube gezegd geweest. Ik heb het één en ander uitgezocht, al enkele maanden geleden toen het ding uitkwam. Ik heb toen ook MS veren onder hun kont gestoken omdat ik het echt een mooi en innovatief ding vind. Maar het komt gewoon kracht te kort.

  Nu, de huidige staat van Macs komt uiteraard ook kracht te kort. Ik snap wel dat als je zelf een computer bouwt met windows 10 er op, je veel zwaardere spec’s kan hebben. Maar gezien ik met logic pro en final cut pro werk zit ik goed bij Apple. Voor mij zal de Mac Pro 2013 zeker voldoen. Zeker met de vernieuwde prijzen koop ik er mij één.

  Ik geloof nog steeds in Apple, ook al hebben ze hier en daar serieuze missers. Windows heeft zo lang zitten klooien…

 • Profielfoto
  mhoeve

  Het probleem met Windows PC is niet zo zeer de hardware, al zul je ook daar diep in de buidel moeten tasten voor een echt snelle Windows PC inclusief scherm (!) die qua specs in de buurt komt van een iMac. Nee, het probleem met Windows PC is Windows zelf. Windows 7 ging nog, maar aan Windows 10 kan ik nog steeds niet wennen. Het wordt echt tijd voor een Windows 10 Light Edition, zonder alle overbodige troep. En plug-and-play werkt nog steeds niet goed op een PC. Altijd maar weer drivers moeten installeren om iets aan het werk te krijgen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het hopeloos verouderde file system. Nee, voor mij gaat er nog steeds niets boven een (i)Mac. Zelfs mijn iMac uit 2011 draait nog als een zonnetje. Snel en probleemloos. Daar kan mijn Acer Windows PC uit 2017 nog niet tegenop.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Het probleem met Windows PC is niet zo zeer de hardware, al zul je ook daar diep in de buidel moeten tasten voor een echt snelle Windows PC inclusief scherm (!) die qua specs in de buurt komt van een iMac. Nee, het probleem met Windows PC is Windows zelf. Windows 7 ging nog, maar aan Windows 10 kan ik nog steeds niet wennen. Het wordt echt tijd voor een Windows 10 Light Edition, zonder alle overbodige troep. En plug-and-play werkt nog steeds niet goed op een PC. Altijd maar weer drivers moeten installeren om iets aan het werk te krijgen.

  Uhm… Ik weet niet, hoor… Maar eigenlijk heb ik júist met Windows 8 (ugh.. die interface!) en 10 nooit problemen met PnP… Daar hebben ze echt het een en ander in verbeterd sinds Windows 7. Dat het niet altijd feilloos werkt, komt simpelweg doordat Windows juist zoveel apparaten moet kunnen ondersteunen. Als je alle device drivers in de installatie van Windows zou moeten stoppen, heb je écht een hele hoop ruimte nodig… Ja, je zou die drivers on the fly van internet kunnen trekken (net zoals Apple dat doet voor veel 3rd party hardware), maar dan gaan de privacy-bellen alweer rinkelen…

  En dan hebben we het nog niet eens gehad over het hopeloos verouderde file system.

  Weer fout… System 7 gebruikte al HFS+. Darmee is HFS+ óuder dan NTFS5. Waar: NTFS is er sinds Windows NT3.51 (of eigenlijk pas echt sinds 4.0), maar kreeg in 2000 een flinke upgrade mee met Windows 2000. Dat is nu weliswaar alweer 17 jaar geleden, maar daarmee is NTFS nog (lang) nog niet zo oud als HFS+. Bovendien heeft dat al heel lang geen noemenswaardige verbeteringen meer meegekregen. Het is niet voor niets zo dat Apple nu op iOS-devices migreert naar AFS. Maar ik moet nog zien of dat naar OS X gaat komen…

  Nee, voor mij gaat er nog steeds niets boven een (i)Mac. Zelfs mijn iMac uit 2011 draait nog als een zonnetje. Snel en probleemloos. Daar kan mijn Acer Windows PC uit 2017 nog niet tegenop.

  Goed dat jouw iMac uit 2011 nog goed draait. De mijne uit 2007 loopt helaas inmiddels op z’n achterste benen (o.a. voedingslijn naar interne HDD + fan dood, waardoor geen interne HDD meer). Dat mag ook wel hoor; de machine heeft z’n geld meer dan opgebracht. Maar desondanks weet ik zo net nog niet of ik nog bij Mac blijf. Dat hangt mede af van wat Apple gaat presenteren…!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Volgens de fabrikant zijn de meeste professionals niet geïnteresseerd in een touch screen, maar wel in goede prestaties en schaalbare opslag.

  Dit is nu precies mijn probleem met Apple en waarom ik nu Windows gebruik. Het gaat niet om de meeste, het gaat er bij deze devices om dat je voldoet aan de wens van je klant. 20, 30% van je professionele gebruikers is inderdaad niet “de meeste” te noemen, maar die doelgroep wordt wel aan de kant geschoven op deze manier. Tuurlijk, je kunt wel een Surface kopen, maar dat is een gedwongen switch. Als er geen vraag was naar een all in one touch Mac, waarom bestaan er dan tekentablets? Als er geen vraag naar is, waarom bestaat Wacom, Surface en al die merken die wél met een dergelijk device op de markt komen.. Waarom, waarom waarom… Luister nou gewoon een keer, wees niet zo een snob, Apple.

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple zou een touch screen kunnen implementeren en al hun apps er op aan kunnen passen. behoud de traditionele functionaliteit voor wie touch niet gebruiken kan of wil vanwege zijn werk of angst voor een vies scherm.

  Zo kan apple toch mee in tourscreen interfaces die ze zelf weer relevant hebben gemaakt met de iPad. Microsoft heeft het op de zelfde manier gedaan. Wie niks met touch kan of er niks mee te maken wil hebben hoeft het niet te gebruiken. het wordt je werkelijk nergens opgedrongen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben wel benieuwd naar wat Apple zou doen als ze zich gewoon zou richten op wat ze zelf willen en als toekomst visie hebben in plaats van doen wat de meeste mensen willen. (ik weet dat het makkelijk geld verdienen is zo)

 • Profielfoto
  knekkie

  Kom met iets nieuws Apple. Als Microsoft het kan….

  Een iMac die zich laat bedienen met een Apple Pencil en een magic trackpad als antwoord op de Surface Studio zou kunnen maar dat is te makkelijk.

  Een iMac die alleen een snellere processor krijgt en verder niks maakt de iMac niet anders dan anders. Dus ik ben wel benieuwd wat het dan straks Pro waardig maakt. Er zijn genoeg Pro’s die nu al werken op een iMac die dan zogenaamd niet Pro is.