Apple Cash: nieuwe betaaldienst op komst?

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Zien we naast Apple Pay binnenkort ook Apple Cash? Volgens Re/Code plant Apple een dienst die zich op betalingen tussen gebruikers richt, terwijl Apple Pay gebruikt wordt voor betalingen aan bedrijven. Apple Cash zou nog dit jaar onthuld worden.

De nieuwe dienst moet het voor consumenten makkelijk maken om onderling betalingen te doen. Denk aan het terugbetalen van geld, een rekening splitsen, zakgeld aan kinderen geven of de babysitter betalen.

Apple Cash sinds 2015 in ontwikkeling

De dienst zou al sinds 2015 in ontwikkeling zijn en zich specifiek richten op het overmaken van geld tussen iPhone-gebruikers. Hoe dit er in de praktijk uit gaat zien is nog onduidelijk, maar iMessage zou een rol kunnen spelen.

Een eerder door Apple verkregen patent beschrijft een gelijksoortige functie. Transacties worden via de Berichten-app gestart en bevestigd met Touch ID. Apple is niet het enige bedrijf dat onderlinge transacties wil faciliteiten. PayPal boekt met zijn Venmo-app al behoorlijk succes. De dienst verwerkte in het eerste kwartaal van dit jaar 6,8 miljard dollar aan transacties, twee keer zoveel als vorig jaar.

Apple Cash patent
Klik/tap voor groter.

Medewerking van Visa

Volgens Re/Code is Visa mogelijk bij de dienst betrokken. Apple zou pre-paid credit cards van de betaalreus willen inzetten. Zo kunnen consumenten die geen credit- of debetkaart hebben, toch gebruik maken van de dienst. Apple Cash lijkt daarmee erg op de VS gericht. In Nederland en Europa spelen credit cards een kleinere rol en heeft iedereen vanaf zijn geboorte al een bankrekening. In Amerika is dit minder gebruikelijker.

Mogelijk onthult Apple de dienst al tijdens WWDC 2017 op 5 juni, al zou de aankondiging van Apple Cash ook met die van de iPhone 8 gecombineerd kunnen worden.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Betalen wordt al met al steeds ingewikkelder, in plaats van eenvoudiger. Véél te veel verschillende diensten die op geen enkele manier met elkaar samenwerken. Dat is best een slechte ontwikkeling.

 • Profielfoto
  steveb

  Het lijkt wel een Apple pay charisma’s edition

 • Profielfoto
  SJEBloem

  Gelukkig kunnen we dat al met de apps van onze banken. Ben erg tevreden met de ING- app. Zeker de komst van Touch- ID was erg fijn!

 • Profielfoto
  Shmoo

  En daar gaan we weer… Allemaal even roepen hoe gelukkig je bent met X dienst en hoe perfect dit werkt.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Betalen wordt al met al steeds ingewikkelder, in plaats van eenvoudiger. Véél te veel verschillende diensten die op geen enkele manier met elkaar samenwerken. Dat is best een slechte ontwikkeling.

  Eens.
  Maar dat soort diensten is dan ook weinig levensvatbaar. Er liggen al heel wat initiatieven op het digitale kerkhof.
  Als het alleen tussen iPhone’s gaat, dan zal het iig in EU niet snel aanslaan, denk ik.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ja ik ben ook gelukkig met ING en dat werkt perfect

 • Profielfoto
  maconly

  Doe mij maar bankbiljetten .

 • Profielfoto
  ageman

  Ben zeer tevreden over Mijn ING. Paar weken terug de functie: betaalverzoek ontdekt en dat werkt super eenvoudig. Werkt ook als je het verzoek doet aan iemand die geen rekening bij de ING heeft!

 • Profielfoto
  luipaard-tijger

  In Amerika zitten betalingen nog in hun kinderschoenen. Het betalen met een cheque is er nog altijd niet helemaal verdwenen (je weet wel, zo een papier waarmee je tot de bank moet lopen) Apple pay, Google pay, … zijn daar een kleine revolutie, maar hier hebben zo goed als alle banken een fijn werkende app en daarnaast heb je nog apps els SEQR, Payconiq en de bankcontact app waardoor dit voor de lage landen non-nieuws is.

 • Profielfoto
  Shmoo

  (je weet wel, zo een papier waarmee je tot de bank moet lopen)

  .
  Jij lult ook maar wat.. Wij lopen 10 jaar achter op Amerika als het om betaaldiensten gaat.

  Die cheques waar jij het over hebt en waar jij van denkt dat ze niet meer van deze tijd zijn alleen omdat wij een andere cultuur leven die kunt je gewoon met je mobieltje scannen en dan staat je geld op je rekening. Dat is het verschil. Als je in Amerika gaat werken dan kan je baas gewoon aan het einde van de dag, week of maand een check uitschrijven en weet je tenminste zeker dat je je geld krijgt.
  Ideaal voor mensen die tijdelijk in dienst zijn.

  https://youtu.be/GtDBmPP9UqI

 • Profielfoto
  luipaard-tijger

  Ter verdediging: dit was de conclusie van een missie van een Belgische grootbank die naar silicon Valley trok.

  fijne dag verder