Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 28 april 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple Cash: nieuwe betaaldienst op komst?

Zien we naast Apple Pay binnenkort ook Apple Cash? Volgens Re/Code plant Apple een dienst die zich op betalingen tussen gebruikers richt, terwijl Apple Pay gebruikt wordt voor betalingen aan bedrijven. Apple Cash zou nog dit jaar onthuld worden.

De nieuwe dienst moet het voor consumenten makkelijk maken om onderling betalingen te doen. Denk aan het terugbetalen van geld, een rekening splitsen, zakgeld aan kinderen geven of de babysitter betalen.

Apple Cash sinds 2015 in ontwikkeling

De dienst zou al sinds 2015 in ontwikkeling zijn en zich specifiek richten op het overmaken van geld tussen iPhone-gebruikers. Hoe dit er in de praktijk uit gaat zien is nog onduidelijk, maar iMessage zou een rol kunnen spelen.

Een eerder door Apple verkregen patent beschrijft een gelijksoortige functie. Transacties worden via de Berichten-app gestart en bevestigd met Touch ID. Apple is niet het enige bedrijf dat onderlinge transacties wil faciliteiten. PayPal boekt met zijn Venmo-app al behoorlijk succes. De dienst verwerkte in het eerste kwartaal van dit jaar 6,8 miljard dollar aan transacties, twee keer zoveel als vorig jaar.

Klik/tap voor groter.

Medewerking van Visa

Volgens Re/Code is Visa mogelijk bij de dienst betrokken. Apple zou pre-paid credit cards van de betaalreus willen inzetten. Zo kunnen consumenten die geen credit- of debetkaart hebben, toch gebruik maken van de dienst. Apple Cash lijkt daarmee erg op de VS gericht. In Nederland en Europa spelen credit cards een kleinere rol en heeft iedereen vanaf zijn geboorte al een bankrekening. In Amerika is dit minder gebruikelijker.

Mogelijk onthult Apple de dienst al tijdens WWDC 2017 op 5 juni, al zou de aankondiging van Apple Cash ook met die van de iPhone 8 gecombineerd kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Cash: nieuwe betaaldienst op komst?
Sluiten