Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 april 2017

‘Apple bestelt 70 miljoen OLED-schermen voor iPhone 8’

Apple gaat OLED-schermen gebruiken voor ten minste één van zijn toekomstige iPhones. Dat schrijft het Japanse zakenblad Nikkei, wiens wisselend betrouwbare bronnen zeggen dat Apple een grote order bij Samsung Display heeft geplaatst: 70 miljoen OLED-schermen.

De schermen zijn hoogst­waarschijnlijk voor de ‘iPhone 8‘ (of: iPhone Edition) die volgens de Japanse bron ook beter bestand tegen water is dan zijn voorganger en bovendien draadloos op kan laden.

78 miljoen iPhones in drie maanden

Hoewel 70 miljoen schermen als een enorme voorraad klinkt, verkoopt Apple dat aantal iPhones in drie maanden. In het laatste kwartaal van 2016 om precies te zijn 78,2 miljoen. Dit is een mix van de meest recente iPhones en oudere modellen. Een order van 70 miljoen schermen suggereert dat Apple verwacht dat de vooruitstrevende iPhone 8/iPhone Edition, die waarschijnlijk naast de iPhone 7s te koop zal zijn, over de toonbank gaat vliegen.

De iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8 en LG G6.

Draadloos laden onzeker

Volgens Nikkei heeft de iPhone 8 een licht gebogen scherm van 5,2-inch, dat is iets kleiner dan de 5,8-inch die andere geruchten noemen, maar mogelijk gaat het om de bruikbare ruimte. Naar verluidt gaat Apple net als Samsung voor een nagenoeg randloze telefoon met knoppen die in het scherm geïntegreerd zitten, en dus schermruimte innemen.

De Japanse publicatie speculeert verder dat alle iPhones die dit jaar gelanceerd worden, beter waterproof zijn dan de iPhone 7 die alleen waterbestendig is. Over draadloos laden is nog enige twijfel. Apple zou een techniek met inductie werkend hebben, maar volgens leveranciers treedt er nog vaak oververhitting op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple bestelt 70 miljoen OLED-schermen voor iPhone 8’
Sluiten