WWDC 2017: Inschrijvingen ontwikkelaars en studenten geopend

5 reacties

Ontwikkelaars die bij WWDC 2017 (van 5 tot en met 9 juni) aanwezig willen zijn, kunnen zich nu via de Apple Developer Portal registeren om kans te maken op een ticket. Dit jaar wordt er wederom met een loterij gewerkt om een eerlijke verdeling te garanderen.

De registraties sluiten vrijdag 31 maart om 19:00 uur Nederlandse tijd. Een ticket kost $ 1599. Studenten kunnen gratis toegang en verblijf (scholarship) winnen door vóór 2 april een Xcode Playground in te sturen.

WWDC 2017 op nieuwe lokatie

Dit jaar is WWDC op een nieuwe locatie. Apple heeft San Francisco verruild voor San Jose. Op 5 juni zal Tim Cook op het podium van het McEnery Convention Center in San Jose verschijnen om ons de toekomst van iOS en macOS te tonen. Tot en met 9 juni zijn er sessies voor ontwikkelaars. San Jose is enkele minuten verwijderd van het hoofdkwartier van Apple en daardoor krijgen ontwikkelaars de kans om op te trekken en te brainstormen met meer Apple engineers dan ooit. WWDC zal in het teken staan van onder andere iOS 11, macOS 10.13 (of wordt het toch macOS 11?) en updates voor tvOS en watchOS.

McEnery Convention Center San Jose
WWDC is dit jaar in het McEnery Convention Center in San Jose.

Speciale tarieven hotels en side-events

De nieuwe lokatie geeft Apple duidelijk voordelen. Zo leren we dat er speciale tarieven voor WWDC-bezoekers zijn onderhandeld met hotels en biedt Apple een overzicht van evenementen naast WWDC, zoals AltConf, Beard Bash, Layers en The Talk Show van John Gruber Live. Deze zijn ook allemaal naar San Jose verhuisd. Tot slot beidt Apple gratis kinderopvang voor kinderen onder de 8 jaar.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Rw1

  1599 dollar?!!!?!??!!!

 • Profielfoto
  Edwin

  @Rw1: Jup! Dat staat er…
  Ik zou er heel graag heen gaan, maar bij zulke prijzen moet ik toch even slikken haha!

 • Profielfoto
  MrHammond

  Dit is dan ook geen fanboy event, maar voor professionals, daar zijn dit soort prijzen heel normaal! Hier ga je ook niet voor je lol naartoe, maar omdat je universiteit of firma je stuurt.

 • Profielfoto
  Milt

  Voor Nederlandse ontwikkelaars is het 1499 Euro. Weet alleen nog niet of het incl. of excl. BTW is. Grote kans dat het incl. BTW is dus dat maakt het voor de meeste weer wat goedkoper.

 • Profielfoto
  koen

  Plus je vlucht en hotel.