Woman Interrupted: app telt hoe vaak vrouwen worden onderbroken

7 reacties

Het is vandaag Internationale Vrouwendag en hoewel wij niet zo van het inhaken zijn, is deze app wel erg sterk. Woman Interrupted laat je een gesprek opnemen en analyseert aan de hand van de stemmen hoe vaak een vrouw werd onderbroken door een man.

Bij het opstarten van de app van het Braziliaanse reclamebureau BETC moeten gebruikers op voorhand een stukje van hun stem opnemen. Dit maakt het mogelijk om verschillende gespreks­partners te onderscheden.

De app kan daarna op de achtergrond blijven draaien om met behulp van de microfoon van de smartphone gesprekken real-time te analyseren. Het resultaat wordt geïllustreerd met mooie graphics, om bijvoorbeeld tijdens een volgende vergadering te communiceren.

womaninterrupted-001
Klik/tap voor groter.

Het idee voor de app ontstond tijdens het een Amerikaans debat in september 2016. Hillary Clinton werd toen herhaaldelijk onderbroken door Donald Trump, om precies te zijn 51 keer.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Wat een toptiming met de #Vault7

 • Profielfoto
  iDog

  Houdt de app ook bij hoe lang een man praat en hoe lang een vrouw praat ? Ik bedoel.. Als een vrouw een kwartier aan een stuk aan het ratelen is en een man probeert er af en toe een woord tussen te krijgen..:evil:

 • Profielfoto
  Niels

  Je kan als man ook niet anders, blijft maar doortetteren… Oke, kom maar op met de opmerkingen dat ik vrouwonvriendelijk ben:lol: Maar ik zou inderdaad wel het relatieve verschil in gesprekstijd tussen man en vrouw willen zien.

 • Profielfoto
  Melle

  Een mens vraagt zich af hoeveel van de regelmatige en actieve bezoekers van OMT vrouw zijn…

 • Profielfoto
  Melle

  Ik zou er eens een weekend poll van maken!

 • Profielfoto
  bartvdv

  Op die ene dag mogen ze wel een keer doen wat ze willen. Wel rijkelijk laat, die app. Die had gisterenochtend al beschikbaar moeten zijn.

 • Profielfoto
  Clemens

  Als het goed werkt is het best een leuk concept. Jammer dat het maar half uitgewerkt is en alleen maar vrouwen tegenover mannen probeert te zetten. Onderbroken worden is overigens niet altijd slecht natuurlijk.

  Maar als de app de verschillende stemprofielen kan herkennen (zonder training, en mannen én vrouwen) en dan totale spreektijd en interrupties per stemprofiel kan weergeven na afloop van een meeting… Lijkt mij een mooie tool om min of meer objectief gesprekken te analyseren.