WhatsApp: oude status is terug, camera vernieuwd

0 reacties

De in februari geïntroduceerde nieuwe statusfunctie van WhatsApp viel niet in de smaak. In plaats van tekst, konden gebruikers een Snapchat-achtig verhaal plaatsen dat na 24 uur verdwijnt. Nu heeft de chat-app de oude statusfunctie teruggebracht.

Via het menu InstellingenWijzig ProfielInfo is de vertrouwde status die uit slechts tekst bestaat weer terug in te schakelen. Naast de terugkeer van de oude status, heeft WhatsApp ook de camera-fucties vernieuwd.

De camera die gebruikt kan worden om direct in WhatsApp foto’s te maken en te versturen heeft nu een modus voor donkere omgevingen. Door op het maantje rechtsboven te klikken, wordt de lichtgevoeligheid verhoogd.

Tot slot kunnen bezitters van een iPhone 6s of nieuwer foto’s meteen tot beeldvullend bijsnijden door stevig op het bijsnijd-icoon te drukken (3D Touch). Dit werkt ook met plaatjes of foto’s die uit de camerarol via WhatsApp verzonden worden.

wa-001
Links: oude status heet nu ‘Info’ – Rechts: nieuwe dark mode in de camera.

De oude status is een aanvulling op de vernieuwde Snapchat-achtige status, deze blijft bestaan. De nieuwe functies zitten in WhatsApp versie 2.17.10 dat nu in de App Store te vinden is.

Reacties

0 reacties