WhatsApp: oude statusfunctie komt terug

2 reacties

De in februari geïntroduceerde nieuwe statusfunctie van WhatsApp valt niet in de smaak. In plaats van slechts een tekst, kunnen gebruikers nu een Snapchat-achtig verhaal plaatsen dat na 24 uur verdwijnt. Nu brengt de chat-app de oude statusfunctie terug.

Deze beslissing is genomen na kritiek van gebruikers. De nieuwe statusfunctie blijft wel beschikbaar. Facebook heeft deze functie van Snapchat afgekeken en integreerde het in Instagram, WhatsApp en Messenger.

Terug op oude plaats

De komende week keert de oude, op tekst gebaseerde statusfunctie terug naar WhatsApp voor Android. De ontwikkelaars achter de chat-app verwachten voor iOS iets langer nodig te hebben. Aanpassen van de status kan straks gewoon weer op de oude plaats, namelijk bij InstellingenWijzig profielStatus en deze zal zichtbaar zijn wanneer je een nieuwe chat begint of op de naam van een contact drukt.

whatsapp-status-tekst-001
Voor wie ‘m al vergeten was: Zo zag de oude, terugkerende statusfunctie eruit.

Snapchat blijft koning van de Stories

Hoewel Facebook de Stories-functie van Snapchat in steeds meer van zijn apps integreert, blijft Snapchat het favoriete platform voor stories onder OMT-lezers. In een weekend poll vroegen we onlangs “Wat is je favoriete platform voor Stories?” en hoewel de meeste OMT’ers de functie niet gebruiken, heeft Snapchat de voorkeur.

favorieteplatformvoorstories
Antwoorden op de vraag “Wat is je favoriete platform voor Stories?” (Totaal aantal stemmen: 1869) – Klik/tap voor groter.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    nicj56

    Die status shit mag er helemaal uit. Zie de meerwaarde niet in van heel die functie bij een chatapp, die hem toch niet laat zien(alleen als je het contact opent).

  • Profielfoto
    Shmoo

    Wat betekent het visje dan? ?