Nieuwe Urbanears-speakers ondersteunen AirPlay én Bluetooth

3 reacties

We zagen lang geen nieuwe AirPlay-speakers, maar hoofdtelefoon­fabrikant Urbanears start vandaag de verkoop van een erg interessant product. De fabrikant lanceert twee connected speakers die AirPlay, Bluetooth, Chromecast én Spotify Connect ondersteunen.

Naast bediening via een app zijn er programmeerbare draaiknoppen. Zo kun je verschillende presets maken voor je favoriete internetzender of Spotify-playlist en snel naar Bluetooth, AirPlay of AUX schakelen.

De speakers zijn bovendien multi-room. Je kunt twee of meer speakers met elkaar synchroniseren of apart van elkaar gebruiken. De fabrikant licht niet toe of dit bij alle invoermethoden, zoals AirPlay dat standaard geen ondersteuning voor multi-room systemen heeft, werkt.

Verschillende presets onder een draaiknop - Klik/tap voor groter.
Verschillende presets onder een draaiknop – Klik/tap voor groter.

Urbanears verkoopt de speaker in twee varianten. De Stammen-speaker (€ 349) is gericht op kleine tot middelgrote ruimtes en heeft een vermogen van 26 watt, verdeeld over twee tweeters en een woofer. De grote variant, genaamd Baggen (€ 449), heeft dezelfde functies, maar produceert 60 watt aan geluid, wederom met twee tweeters en een woofer.

De speakers zijn in 6 kleuren verkrijgbaar en worden binnen twee dagen in Nederland en België geleverd.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  wacon

  Het zijn allemaal mooie en praktische ontwikkelingen. Toch wordt ik zelden echt blij van het geluid.

  Best ok en soms goed maar Hifi wordt het zelden toch. Soms blijft old-fashion stereo weergave met fatsoenlijke apparatuur(wat geen bakken geld perse hoeft te kosten) toch fijner luisteren.

 • Profielfoto
  Afroman

  Weinig nieuwe Airplay speakers? Volgens mij zijn er gigantisch veel.Sowieso van Bang & Olufsen, Bowers & Wilkins maar ook van Yamaha, Denon, diverse versterkers. Ik was verbaasd dat het zo breed ondersteund wordt

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wie is die baard met die speaker in z’n hand? Broertje van ZZ-Top?:lol: