Twitter telt mentions niet langer mee binnen 140 tekens

3 reacties

Twitter geeft zijn gebruikers steeds meer ruimte binnen 140 tekens. Vorig jaar liet het sociale netwerk video’s, polls en quotes niet langer meetellen voor de limiet van 140 tekens en vanaf vandaag vallen ook mentions (oftewel @-namen) daaronder.

Dit is vooral nuttig bij discussies waar meerdere mensen bij betrokken zijn. Voorheen werd alle ruimte opgeslokt door de vele @namen, maar dat is nu niet langer het geval. Mentions zien er ook anders uit.

Mentions ook gebruiksvriendelijker

Bij het reageren op een Twitter via de Twitter-app, zal deze niet langer de @naam voor je tweet tonen, maar bovenaan een overzicht met de gebruiker(s) waarop je reageert tonen. Je kunt kiezen om alleen de auteur of ook anderen in het gesprek te mentionen. Dit ziet er overzichtelijker uit en is gebruikersvriendelijker voor beginnende Twitteraars.

twitter-replies-001
Klik/tap voor groter.

De verandering wordt de komende dagen uitgerold naar de Twitter-apps voor iOS, Android, Mac en het web. Externe apps zoals Tweetbot of Twitterrific moeten apart worden bijgewerkt.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een héle nuttige verandering. Geeft meer lucht en meer duidelijkheid. Soms kom je in de centions van iemand anders’ reactie en lijkt het net alsof je met die tweet zelf ook iets te maken hebt. Dat onderscheid is nu veel duidelijker.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik ben alleen bang dat mensen het nu gaan misbruiken om aandacht te trekken. Twitter moet geen Instagram worden met in elke tweet.

  @omt @artikel @twitter @raymon @mentions @gezienworden @opvallen @marketing @geldverdienen

 • Profielfoto
  ToMiKoN

  Deze aanpassingen komen veel te laat. De relevantie van Twitter wordt naar mijn gevoel kleiner met de dag …