Twitch brengt app voor Mac en Windows uit

0 reacties

Gamingplatform Twitch heeft nu een eigen desktop-app voor Mac en Windows. De app laat games met elkaar chatten of gesprekken met beeld en geluid voeren, dit kan één-op-één of in een groep. In de toekomst kunnen ook games via de app gekocht worden.

De app is gebaseerd op chatplatform Curse, dat door Twitch gekocht werd. Gebruikers kunnen een eigen server opzetten om met elkaar in contact kunnen blijven wanneer een kanaal niet aan het uitzenden is.

Naast chatten behoort ook schermdeling tot de mogelijkheid. Voor gamers die live uitzenden op Twitch zijn er handige overlays om gesprekken te beheren zonder tussen vensters te wisselen.

twitch-desktop
Klik/tap voor groter.

Het Curse-platform had een grote hoeveelheid add-ons en deze zijn ook de Twitch Desktop-app beschikbaar. In de toekomst moet het ook mogelijk zijn om add-ons tussen systemen te synchroniseren. De app is formeer in betafase en kan bij Twitch gedownload worden.

Reacties

0 reacties