Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 maart 2017

Apple brengt tvOS 10.2 en Remote-app voor iPad uit

Naast iOS 10.3, macOS 10.12.4 en watchOS 3.2 is er ook een software-update voor de Apple TV beschikbaar. tvOS 10.2 is de meest bescheiden update van de vier en brengt slecht een klein aantal verbeteringen en nieuwe functies naar de settopbox.

Naast tvOS is ook de Remote-app voor Apple TV bijgewerkt naar versie 1.1. Deze ondersteunt eindelijk de iPad en brengt ook de mogelijkheid om songteksten, afspeellijsten en hoofdstukken van films te selecteren.

Versneld scrollen

Je kunt nu sneller door een lange lijst met content scrollen door ruimere beweging op het touchpad van de Apple TV Remote te maken. Hoe verder je van boven naar beneden veegt, hoe sneller je scrollbeweging.

Versneld scrollen in tvOS 10.2 – Klik/tap voor groter.

Gehuurde films overal kijken

In combinatie met iOS 10.3 en iTunes 12.6 maakt het niet meer uit waar je een film op iTunes huurt. Je kunt deze overal bekijken. Voorheen bepaalde de locatie van huren ook waar de film bekeken moet worden. Dit is met iTunes 12.6, iOS 10.3 en tvOS 10.2 niet langer het geval: “Een keer huren en kijken waar je maar wilt!” zegt Apple.

APFS

De Apple TV maakt net als de iPad en iPhone de overstap naar APFS. Dit is een afkorting voor Apple File System, het eigen bestandssysteem van Apple dat speciaal voor flashopslag gemaakt is. Het moet voor een snellere en efficiëntere werking van alle Apple-apparaten zorgen. Na het installeren van tvOS 10.2  wordt de Apple TV automatisch naar APFS omgezet. (Zie ook → Apple’s nieuwe bestandssysteem in begrijpelijke taal)

Remote-app voor iPad

Samen met tvOS 10.2 is een nieuwe versie van de Remote App voor Apple TV uitgekomen. Deze is nu ook voor het grote scherm van de iPad geoptimaliseerd en laat je zowel op iPhone als iPad door hoofdstukken van films bladeren, songteksten bekijken en ondertiteling kiezen.

Bedienen van muziek in de Apple TV Remote App op iPad – Klik/tap voor groter.
De iPad biedt een groot oppervlak voor bediening – Klik/tap voor groter.
Hoofdstukken van een film selecteren – Klik/tap voor groter.
Zoeken in de vernieuwde Remote-app – Klik/tap voor groter.

VideoToolbox voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen apps voor tvOS 10.2 uitbreiden met ondersteuning voor VideoToolbox. Dit is een framework dat zich laat vergelijken met Metal voor de Apple TV. Het stelt ontwikkelaars in staat om de hardwareamatige codeer en decodeerfuncties van de A8-chip in de Apple TV direct aan te spreken en betere prestaties te halen.

  • Updates op de Apple TV worden automatisch geïnstalleerd. Indien dit niet het geval is kan de update via InstellingenSysteem → Software-updatesWerk bij geïnstalleerd worden.
Reageer op artikel:
Apple brengt tvOS 10.2 en Remote-app voor iPad uit
Sluiten